ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για μεγάλες καταναλώσεις

κων-μαραβέγιας-μείωση-του-κόστους-ηλε-612738

Μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλες καταναλώσεις προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Απαντώντας σε σχετική Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε για την τροποποίηση των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται από το ΥΠΕΝ η ένταξη και άλλων δραστηριοτήτων σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ καθώς και η παροχή εκ νέου πρόσβασης µέσω διαδικτύου στο πληροφοριακό σύστημα της ∆ΑΠΕΕΠ, έτσι ώστε οι δυνητικοί δικαιούχοι να μπορούν να υποβάλουν για πρώτη φορά ή να τροποποιήσουν αιτήσεις τους για υπαγωγή σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τα έτη 2019 και 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με αφορμή επιστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Θεσσαλίας (ΣΒΕΘ), ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε από το ΥΠΕΝ την εφαρμογή μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ για όλους τους μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ίδια Αναφορά ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η αναλογική ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για παραγωγικές μονάδες, προς αντιστάθμιση του μεγάλου ενεργειακού κόστους με το οποίο επιβαρύνονται.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανίας και επισήμανε την ανάγκη φοροελαφρύνσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ενισχυθεί οριζόντια η ζήτηση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Πράσινης Ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου