ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρητή δικάσιμο ο 29χρονος που οδηγούσε αντίθετα στην Κ. Καρτάλη

σε-ρητή-δικάσιμο-ο-29χρονος-που-οδηγούσε-612213

Οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και κινούταν αντίθετα στην Κ. Καρτάλη μέχρι και το λιμάνι του Βόλου.

Εκπληκτοι έμειναν οι λιμενικοί του Τμήματος Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου προχθές το βράδυ. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ένας νεαρός οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας 29 ετών, διαπίστωσαν ότι κινούταν αντίθετα σε κεντρικό δρόμο της πόλης και συγκεκριμένα στην Κ. Καρτάλη και φθάνοντας στην Αργοναυτών κινήθηκε επίσης αντίθετα δεξιά με κατεύθυνση προς το λιμάνι.

Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν άμεσα τον οδηγό του οχήματος, έλεγξαν τα έγγραφά του και τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός κινούταν νόμιμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που είχε, όμως είχε καταναλώσει πέραν της επιτρεπόμενης ποσότητας αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχεί σε 1,21 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και σε 1,15 χιλιοστά του λίτρου ανά εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση όταν το όριο είναι τα 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος κρατήθηκε το βράδυ στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας. Χθες το πρωί ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου