ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη κατά αγνώστων για την κλοπή – μαμούθ στον Βόλο

δίωξη-κατά-αγνώστων-για-την-κλοπή-μα-612041

Από το σπίτι του 92χρονου Γεώργιου Δεληγεώργη – Στην ανάκριση η δικογραφία της υπόθεσης

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για διακριμένη περίπτωση κλοπής από δύο ή περισσότερα άτομα που ενώθηκαν για να δράσουν με το συνολικό ποσό της λείας να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για την κλοπή – μαμούθ από το σπίτι του 92χρονου Γεώργιου Δεληγεώργη αδερφού του γνωστού από τις δωρεές στον Δήμο και την Εκκλησία Βολιώτη Νίκου Δεληγεώργη.

Στις γιορτές των Χριστουγέννων του 2017 θρασύτατοι διαρρήκτες έμπαιναν σε διαμέρισμα γ’ ορόφου πολυκατοικίας στον Βόλο των δύο αδελφών σπάζοντας την πόρτα με λοστό.

Οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν έκλεψαν ποσό ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ αλλά και 900 χρυσές λίρες.

Η αστυνομική έρευνα για τη συλλογή κάθε χρήσιμου στοιχείου γύρω από την περίεργη υπόθεση που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να την καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο διάστημα και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή Βόλου ο οποίος τώρα θα καλέσει για καταθέσεις κάθε εμπλεκόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίεργη κλοπή εκτιμάται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον δύο άτομα όμως τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Οι δράστες οι οποίοι προφανώς χτύπησαν στοχευμένα και με επαγγελματισμό δεν άφησαν πίσω τους κανένα απολύτως στοιχείο ώστε να μπορέσει να διαλευκανθεί κάποια πτυχή της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του σπιτιού δεν έχουν βρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα ούτε και DNA και συνέχιζαν τις έρευνες επί μήνες.

Διαφωτιστικά στοιχεία για την υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν ούτε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην οποία προέβησαν οι αστυνομικές αρχές, ούτε και από τις καταθέσεις που ελήφθησαν οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι περισσότερες από πενήντα.

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή – μαμούθ σημειώθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ενώ τα δύο αδέρφια απουσίαζαν στην Αθήνα ώσπου ένα τηλεφώνημα από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας τάραξε τις όμορφες γιορτές τους και τους γύρισε στον Βόλο εσπευσμένα.

Η πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται στο γ’ όροφο πολυκατοικίας, όπου άλλοτε διέμενε ο τρίτος αδερφός τους, Στέργιος Δεληγεώργης, συμβολαιογράφος, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 30 χρόνια, και σήμερα κατοικεί ο 92χρονος, και σποραδικά ο Νίκος Δεληγεώργης, ήταν ανοιχτή, ενημέρωνε ο διαχειριστής και άμεσα υπήρξε ειδοποίηση στην Αστυνομία, καθώς στο εσωτερικό του σπιτιού, σε διάφορες μέρη υπήρχαν κρυμμένα διάφορα χρηματικά ποσά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου