ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει το ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

σε-τροχιά-εκλογών-μπαίνει-το-κιναλ-μαγ-611642

Ο οδικός χάρτης για τη διαδικασία των εσωκομματικών διαδικασιών – Αναζητείται φόρμουλα για την προσέγγιση των νέων

Η άρση των περιορισμών για την αποσυμπίεση της κοινωνίας από την παρατεταμένη πανδημία «απελευθερώνει» τα χέρια του Κινήματος Αλλαγής που μπαίνει μετά το Πάσχα στη συζήτηση για τον καθορισμό των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέων κομματικών οργάνων, όπως η νομαρχιακή Επιτροπή και οι συντονιστικές επιτροπές ανά δήμο είναι διορισμένα.

Πριν από την έναρξη της πανδημίας που έβαλε «πάγο» σε κάθε διά ζώσης διαδικασία, είχε αποφασιστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων.

Ο κορονοϊός όμως «φρέναρε» τα πάντα.

Πριν από ένα περίπου μήνα για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη εκφράστηκε η βούληση σταδιακά να ξεκινήσει ο εσωκομματικός διάλογος και σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα το Κίνημα Αλλαγής να προχωρήσει στην οργανωτική και πολιτική του ανασυγκρότηση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί σε τοπικό επίπεδο χρονικά οι διαδικασίες προσδιορίζεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Το Κίνημα Αλλαγής ενδιαφέρεται το Φθινόπωρο να έχει ανασυντάξει τις δυνάμεις του σε οργανωτικό και κομματικό επίπεδο, καθώς δεν αποκλείει ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού και θέλει να είναι έτοιμο.

Το επόμενο διάστημα ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην επαναπροσέγγιση παλαιών «πράσινων» ψηφοφόρων, κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών, μισθωτών και συνταξιούχων. Παράλληλα αναζητείται … φόρμουλα για την προσέγγιση των νέων, στόχος που είναι δύσκολος καθώς πρόκειται για ένα κοινό που το τελευταίο διάστημα «φλερτάρει» εντόνως ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πολίτες περιμένουν πολλά από το Κίνημα Αλλαγής για αυτό και εμείς προετοιμαζόμαστε σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο», σημείωσε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Φούλη Τσιώμου, γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό όπως επισήμανε οι επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής θα είναι ανοιχτές, με βάση τα πρότυπα που ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ σ’ όλες τις διαδικασίες που έγιναν μέχρι σήμερα.

Προς αυτή την κατεύθυνση μετά το Πάσχα και οδεύοντας προς την έναρξη του εσωκομματικού διαλόγου αναμένεται η πρώτη εγκύκλιος που θα δίνει το στίγμα για την πορεία προς τις διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου