ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει η εστίαση στα… μουγγά – Αντιδράσεις καταστηματαρχών του Βόλου

ανοίγει-η-εστίαση-στα-μουγγά-αντιδ-611496

Αντιδράσεις από καταστήματα για το ησυχαστήριο, που επιβάλλεται – Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χωρίς μουσική θα κληθεί να λειτουργήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση και στη Μαγνησία. Το μέτρο, που ανακοινώθηκε προχθές από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προκαλεί αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και dj’s που μπαίνουν στον… πάγο, ενώ σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πρωτοφανές μέτρο.

«Η σωστή μουσική για κάθε επιχείρηση, μαζί με το προϊόν που εμπορεύεται και τον χώρο που παρουσιάζει, συνθέτουν τη… στολή ενός μαγαζιού. Η μουσική είναι από τις σημαντικότερες παροχές στην εστίαση και πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το απαράδεκτο αυτό μέτρο που επιβλήθηκε, το οποίο δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση», σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Καταστήματα εστίασης τα οποία αυτές τις ημέρες έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και παραγγελίες για την επαναλειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν φροντίσει να ενημερώσουν και το προσωπικό τους για τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας. Ανάμεσα στους συνεργάτες που κλήθηκαν να επιστρέψουν στα πόστα τους και οι dj’s.

Οι τελευταίοι ωστόσο δεν θα εργαστούν τελικώς, μετά την απαγόρευση της μουσικής. «Μετατρέπουν την εστίαση σε νεκροταφείο. Είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει. Αντί να ακούγεται μουσική από τα μαγαζιά θα ακούγονται τα πιάτα, τα πιρούνια και τα ποτήρια. Οι πελάτες θα κοιτούν ο ένας τον άλλον και ο ένας θα ακούει τι λέει ο άλλος από το διπλανό τραπέζι», σχολιάζει ο κ. Στεφάνου.

Ο ίδιος θέτει και ζήτημα εργασιακό για τους ίδιους τους dj’s, οι οποίοι επιστρέφουν στην αναστολή. «Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που ζουν από το συγκεκριμένο επάγγελμα και θα μπορούσαν να τονώσουν το εισόδημά τους. Τώρα καλούνται να συνεχίσουν να ζουν τις οικογένειές τους με 534 ευρώ όπως τόσους μήνες», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κλείσιμο της μουσικής όμως προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που διαμαρτύρονται με χιούμορ, ειρωνεία και αγανάκτηση για το πρωτόγνωρο μέτρο.

«Αυτό, το χωρίς μουσική στα μαγαζιά πιστεύω ότι είναι η χαριστική βολή στον ιό», αναφέρει χρήστης του FB.

«Γιατί εφόσον η μουσική τραβά τον κορονοϊό δεν φοράμε ωτασπίδες και κάνουμε εμβόλια;», αναρωτιέται ένας άλλος.

«Αλλες χώρες σκέφτηκαν να μη βάλουν μουσική ή θα κολλήσουν πάλι και θα τρέχουμε;», η απορία για τα μέτρα στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου