ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο εισιτήριο για τελικό

πρώτο-εισιτήριο-για-τελικό-851206

Γερμανία και Τουρκία ανοίγουν σήμερα την ημιτελική φάση του Euro 2008. Ο πρώτος ημιτελικός που θα διεξαχθεί στο «Σεντ Τζέικομπς Παρκ» της Βασιλείας (21:45), με έπαθλο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης βρίσκει αντιμέτωπες δυο σκληροτράχηλες ομάδες, με την Τουρκία να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ και να αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης.
Αντίθετα οι Γερμανοί θεωρούνται το φαβορί, λόγω και των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων της τουρκικής ομάδας. Η Γερμανία έφθασε στα ημιτελικά, αφού απέκλεισε στα προημιτελικά την Πορτογαλία, ενώ η Τουρκία επικράτησε της Κροατίας.
Στον αγωνιστικό τομέα, πανέτοιμος για τον σημερινό ημιτελικό είναι ο Τόρστεν Φρινγκς, όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ. «Είμαι τυχερός που μπορώ να πω ότι και οι 23 παίκτες που έχω στη διάθεσή μου προπονούνται κανονικά και είναι ετοιμοπόλεμοι» επεσήμανε ο Λεβ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, και συνέχισε: «Ο Τόρστεν προπονήθηκε κανονικά, φορώντας έναν προστατευτικό επίδεσμο. Είπε πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα».
Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις ο Φρινγκς δεν θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και τη θέση του θα πάρει και πάλι ο Σάιμον Ρόλφες, ενώ ο Λεβ θα χρησιμοποιήσει το σύστημα του αγώνα με την Πορτογαλία, με τον Ποντόλσκι στην επίθεση στο πλευρό του Μίροσλαβ Κλόζε και τον Μπάστιαν Σβαϊστάινγκερ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
Από την άλλη πλευρά η τουρκική ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τους… μισούς παίκτες της! Χθες, ο Φατίχ Τερίμ προπόνησε τους 14 ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στην αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες ομάδα του. Δηλαδή ένδεκα βασικούς και τρεις αλλαγές! Από τους υπόλοιπους εννέα της αποστολής, οι έξι είναι σίγουρα εκτός ημιτελικού. Πρόκειται για τους τιμωρημένους Βολκάν Ντεμιρέλ, Τουντσάι Σανλί, Εμρέ Ασίκ, Αρντά Τουράν και τους τραυματίες Εμρέ Γκιουνκόρ και Νιχάτ Καχβετσί.
Αλλοι τρεις ποδοσφαιριστές είναι τραυματίες, με τον Τουμέρ Μετίν της Λάρισας να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προλάβει να παίξει, έστω και για λίγο. Οσο για τους Εμρέ Μπελόζογλου, Σερβέτ Τσετίν οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους… Παρ’ όλα αυτά ο Φατίχ Τερίμ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τα παρατάει: «Είδα τους παίκτες μου πεσμένους στον αγωνιστικό χώρο. Τους είπα να σηκωθούν. Δεν θα τα παρατούσα. Ποτέ δεν το έκανα σε όλη την καριέρα μου. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει για τελευταία φορά», είπε πιο χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Τουρκίας για τις τελευταίες ανατροπές της ομάδας του και συμπλήρωσε: «Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου την φιλοσοφία μου. Τους λέω ότι δεν πρέπει να φοβούνται αν θα χάσουν και δεν πρέπει να τα παρατάμε. Επιστρέψαμε από τη κόλαση κάτι που δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε».
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ελβετός, Μάσιμο Μπουζάκα.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Μέτσελντερ, Λαμ, Σβαϊστάνγκερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Χίτζλσπέργκερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Ρουστού, Αλτιντόπ, Μποράλ, Ζαν, Μπαλτά, Σαριόγλου, Καραντενίζ, Τοπάλ, Αουρέλιο, Καζίμ, Σεντούρκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου