ΤΟΠΙΚΑ

Εστρωσαν γιορτινό τραπέζι για 150 Βολιώτες

εστρωσαν-γιορτινό-τραπέζι-για-150-βολιώτ-611067

Τραπέζι αγάπης για 150 Βολιώτες έστρωσαν οι εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης προχθές, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, με τη συνδρομή μελών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών αποστολών, αλλά και δεκάδων βολιωτών, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα είδη για το γιορτινό τραπέζι.

Το εορταστικό μενού περιελάμβανε κοτόπουλο με ρύζι, μακαρόνια με κιμά, τυρόπιτες, γλυκίσματα, κρασί και αναψυκτικά, ψωμί, καλή διάθεση, χαμόγελα και πολλές ευχές για την καινούργια χρονιά που ανέτειλε.

«Καθιερώσαμε από φέτος την πρώτη μέρα της καινούργιας χρονιάς να στρώνουμε το τραπέζι σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να ανταλλάξουμε ευχές και να βιώσουμε τη χαρά των γιορτινών ημερών παρέα με τους συμπολίτες μας» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της «Κουζίνας Αλληλεγγύης».

Η ίδια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ευαισθησία αλλά και την αστείρευτη διάθεση προσφοράς που χαρακτηρίζει δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι στηρίζουν με συγκινητική προθυμία το έργο της Κουζίνας Αλληλεγγύης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι προσφέρουν αρκετές μερίδες φαγητού, γλυκίσματα ή και τρόφιμα μακράς διαρκείας ακόμη, σε μια περίοδο κατά την οποία τα αιτήματα για προσφορά βοήθειας αυξάνουν διαρκώς.

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης, σύντομα θα προσφέρει 17 επιπλέον μερίδες πρωινού σε ισάριθμους μαθητές, ενώ παράλληλα, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το παζάρι αλληλεγγύης για όσους θέλουν να διαθέσουν προς πώληση χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από το σπίτι τους και παραμένουν αναξιοποίητα.

Το αλληλέγγυο παζάρι διοργανώνεται την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με την προοπτική να αποτελέσει θεσμό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η ευχή που δίνει, κλείνοντας, η κ. Ιωαννίτη, είναι «χαρά για τον καθένα και χαμόγελο την καινούργια χρονιά».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου