ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμόγεννη γάτα βρήκε καταφύγιο στα δικαστήρια Βόλου

ετοιμόγεννη-γάτα-βρήκε-καταφύγιο-στα-61100

Ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους δικαστικούς υπαλλήλους Βόλου. Στο Τμήμα Επιμελητών στον πρώτο όροφο οι εργαζόμενοι βρήκαν δύο νεογέννητα γατάκια.

Τα νιαουρίσματά τους ακούγονταν εδώ και τρεις μέρες, όμως κανείς δεν μπορούσε να τα βρει.

Τελικά, η μανούλα τους διαπιστώθηκε ότι τα είχε κρύψει σε κενό χώρο πίσω από μεγάλη βιβλιοθήκη, ο οποίος επικοινωνεί με άλλα γραφεία του Πρωτοδικείου.

Τα νεογέννητα εντόπισε ο κ. Μανώλης Παλτατζής. Οι υπάλληλοι έτρεξαν να προμηθεύσουν άμεσα γάλα και νερό στα γατάκια.

Είναι πολύ αδύναμα αφού όλο αυτό το διάστημα ήταν μακριά από τη μητέρα τους, η οποία αναζήτησε ασφαλή χώρο στο Πρωτοδικείο Βόλου για να γεννήσει και να κρύψει τα μωρά της, αλλά έκτοτε απ’ ότι φάνηκε δεν μπόρεσε να τα προσεγγίσει ξανά.

Προφανώς, η γατούλα μπήκε στους εσωτερικούς χώρους των δικαστηρίων από ανοιχτό παράθυρο από άγνωστο σημείο του κτιρίου.

Οι υπάλληλοι τα τοποθέτησαν σε κουτί και τα άφησαν έξω από τα δικαστήρια μήπως η μητέρα τους επιστρέψει και μπορέσει να τα θηλάσει.

Ο προβληματισμός όλων χθες ήταν ότι τα νεογέννητα κινδυνεύουν μακριά από τη μητέρα τους και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να βρουν οικογένεια που θα τα φιλοξενήσει.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι απευθύνθηκαν στη Φιλοζωϊκή Ομάδα του Βόλου, από την οποία όμως ενημερώθηκαν ότι οι φιλόζωοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για να φιλοξενήσουν τα ζωντανά και πως θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση.

Δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι ήταν πολύ προβληματισμένοι με τα γατάκια.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου