ΤΟΠΙΚΑ

Συμπαράσταση των εργαζομένων της ΒΙΣ

συμπαράσταση-των-εργαζομένων-της-βισ-610715

Για τη διαθεσιμότητα από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Εξω από τις πύλες της βιομηχανίας ΒΙΣ, βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου, για να εκφράσει τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και να τους καλέσει να αποκρούσουν τις απαιτήσεις της εταιρείας για εφαρμογή προγράμματος διαθεσιμότητας.

«Με τις δικαιολογίες που σας προβάλλουν έχουν στόχο να κρύψουν ότι στόχος είναι η παραπέρα αναδιοργάνωση της παραγωγής και των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή χτύπημα των δικαιωμάτων όλων σας, για μεγαλύτερα κέρδη. Εξάλλου, ο Ομιλος Φιλίππου, παρόμοιες προσπάθειες κάνει και στα υπόλοιπα εργοστάσια, που όμως έχουν βρει τείχος από τους εργαζόμενους εκεί με μπροστάρηδες τα ταξικά σωματεία που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους» σημειώνει σε ανακοίνωση η Τ.Ε. του ΚΚΕ που διένειμε και στο προσωπικό των εργοστασίων καλώντας τους να εμπιστευθούν το Κουμουνιστικό Κόμμα.

Στην ίδια ανακοίνωση στηλιτεύεται η στάση των άλλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καθώς και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ να τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να καταργήσει το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι βιομήχανοι για να επιβάλλουν τις αξιώσεις τους, όπως κάνει η εργοδοσία σε εσάς αυτή την περίοδο», ενώ επίσης επικρίνονται οι πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος για τη στάση τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου