ΤΟΠΙΚΑ

Βραδιά μόδας του ΔΙΕΚ στην παραλία

βραδιά-μόδας-του-διεκ-στην-παραλία-851206

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου με την ετήσια εκδήλωση του τμήματος Ενδυματολογίας (Επίδειξη Μόδας), που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 μ.μ. στην παραλία στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η έναρξη θα γίνει με τις φαντασμαγορικές δημιουργίες από καπέλα στολισμένα με κοσμήματα από το Τμήμα Κοσμήματος, που θα συνοδεύσουν απλά μαύρα φορέματα. Αφορμή για τις δημιουργίες αυτές ήταν η συμμετοχή του Τμήματος Κοσμήματος στο 16ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας (P.L.E.) που πραγματοποιήθηκε στις πόλεις Μιλάνο και Valenza της Ιταλίας το Μάιο. Πρόκειται για δημιουργίες των σπουδαστών Μαρίας Βιδάλη, Αθηνάς Τοζακίδου, Αλέξη Κεφαλιακού, Φωφώς Κουντούρη, Αγγελικής Καραγκούνη, Στέλλας Τζανή και Αργυρώς Καλοβρέκτη, που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες τους Λέτα Αργυράκου – Μάϊπα και Μαρούσκα Οικονόμου.
Θα ακολουθήσει η επίδειξη μόδας με δημιουργίες των σπουδαστών Α΄ και Β΄ έτους Ευαγγελίας Βαρελά, Ελένης Καλιώρα, Μαρίζας Νταϊφά, Νταούτ Χουσείν, Ναταλίας Ηλιάδη, Ναυσικάς Παναγούλα, Ντιάνας Πάντζιου και Δήμητρας Χρόνη και των αποφοίτων Αργύρη Αργυρόπουλου, Κατερίνας Ναλμπάντη, Νικόλα Καίσαρη και Έυης Παπαδημητρίου. Την επιλογή των ενδυμάτων και την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Μίνα Παχιού – Γαβριήλ μοντελίστ – στυλίστ. Τα ενδύματα επιμελήθηκαν οι δασκάλες του τμήματος Όλγα Οικονόμου – Φουρκιώτη, Βάγια Κρομμύδα – Αρχοντή, Δήμητρα Αγορά – Τσιμπερίδη και της Χέιντυ Σταθάκη. Θα παρουσιαστούν καθημερινά ενδύματα με πολύ χρώμα και όγκο, επίσης από οικολογικά υλικά όπως σιζάλ και φύλλα μπανανιάς και πολλά βραδινά.
Στο τέλος της επίδειξης θα ανακοινωθεί η τέταρτη Υποτροφία για τον σπουδαστή ή την σπουδάστρια , που έχει επιλέξει η κ. Θεοδοσία Τζιβέλη (Thes Tziveli).Η κυρία Τζιβέλη ενισχύοντας και επιβραβεύοντας το έργο του Δημοτικού ΙΕΚ και ακολουθώντας το θεσμό ξένων ιδρυμάτων, θα απονείμει την υποτροφία για τη συνέχεια των σπουδών στη Σχολή POLIMODA της Φλωρεντίας, ενώ ο περσινός υπότροφος Θεοφάνης Κουτεντάκης θα κάνει το δεύτερο κύκλο της υποτροφίας του στην επιχείρησή της. Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν επτά χρηματικά βραβεία σε αριστούχους σπουδαστές των επτά ειδικοτήτων από το Ίδρυμα “Δεληγεώργη”.
Την εντυπωσιακή εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Και η φετινή εκδήλωση με πρόταση της προέδρου κας Κερασίας Μπαρτζιώκα και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ενίσχυση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο (Φλόγα – Πίστις).
Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Τρίτη 8 Ιουλίου με την εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων σπουδών και επαίνων και για τα 2 έτη σπουδών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στις 20.30. Στο μεταξύ εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του Δημοτικού ΙΕΚ. Παρουσιάστηκαν επιλεγμένες εργασίες της εκπαιδευτικής χρονιάς όλων των ειδικοτήτων κοσμήματος, κεραμικής, συντήρησης έργων τέχνης, διακόσμησης, γραφικών τεχνών και φωτογραφίας. Οι δημιουργίες των σπουδαστών εντυπωσίασαν το κοινό και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για το έργο που παράγει το ΔΙΕΚ, ενώ η έκθεση θα λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου