ΤΟΠΙΚΑ

Συγχωνεύονται τα Ληξιαρχεία του Δήμου Βόλου

συγχωνεύονται-τα-ληξιαρχεία-του-δήμο-610653

«Καλλικράτη» στα ληξιαρχεία του Δήμου Βόλου φέρνει το 2017. Τα έξι ληξιαρχικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα θα περιοριστούν σε τρία από τις 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών για συγχώνευση των ληξιαρχικών περιφερειών.

Στην απόφαση που υπογράφει, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πέγιος και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου, εφεξής θα λειτουργούν τρεις ληξιαρχικές περιφέρειες: Βόλου, Πορταριάς και Ν. Αγχιάλου. Σημειώνεται ότι καμία αλλαγή δεν επέρχεται για την περίπτωση της Ν. Αγχιάλου.

Στη ληξιαρχική περιφέρεια Βόλου θα συγχωνευτούν τα ληξιαρχεία Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας και Ιωλκού. Στη ληξιαρχική περιφέρεια Πορταριάς, θα συγχωνευτούν τα ληξιαρχεία Πορταριάς και Μακρινίτσας.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο κ. Πέγιος, όλα τα ληξιαρχικά γεγονότα που συμβαίνουν στις δημοτικές ενότητες Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας και Ιωλκού θα καταχωρούνται στο ληξιαρχείο του Βόλου (στο κτήριο Σκενδεράνη), απ’ όπου επίσης θα χορηγούνται αντίγραφα των ληξιαρχικών πράξεων που είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία των δημοτικών ενοτήτων.

Αντίστοιχα όλες οι ληξιαρχικές πράξεις για Πορταριά και Μακρινίτσα θα καταχωρούνται στο κτήριο του πρώην δημαρχείου Πορταριάς.

Πιστοποποιητικά από τα δημοτολόγια και τα μητρώα αρρένων του Δήμου Βόλου θα χορηγούνται είτε από το τμήμα αστικής και δημοτικής κατάστασης (κτήριο Σκενδεράνη), είτε μέσω των ΚΕΠ που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητας Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδος, Ιωλκού, Ν. Αγχιάλου και Πορταριάς. Οι κάτοικοι των ενοτήτων Μακρινίτσας και Άλλης Μεριάς, μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των γραφείων διοικητικών θεμάτων του Δήμου Βόλου, λόγω έλλειψης ΚΕΠ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου