ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Εσταυρωμένος» κοντά σε μαθητές του 3ου Λυκείου Βόλου

ο-εσταυρωμένος-κοντά-σε-μαθητές-του-3-610486

Μετά από πρόσκληση και άδεια της Διεύθυνσης του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Βόλου (ΓΕΛ), επισκέφθηκε χθες Παρασκευή το σχολείο και μίλησε σε μια ομάδα 28 μαθητών της Β’ Λυκείου ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Β. Μπατἀκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο Εσταυρωμένος”.

Η ομιλία του π. Θεοδώρου -που είχε ως θέμα την 25χρονη δράση του “Ε” και την προσωπική του εμπειρία στους χώρους κράτησης – εντάχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος της Βουλής των Εφήβων “Ενεργός Πολίτης”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης “Ενεργός Πολίτης”.

Η υποδοχή που επιφυλάχτηκε στον ιερέα, πρόεδρο του “Ε” από τους μαθητές και της υπευθύνου καθηγήτριας κ. Μαρίας Κούκου, Κοινωνιολόγου, ήταν θερμή και η συμμετοχή των μαθητών στο διάλογο που ακολούθησε συγκινητική.

Οπως επισημαίνεται από τους υπευθύνους του “Εσταυρωμένου”, “Το επίπεδο των παιδιών υψηλό, η συγκίνησή τους φανερή και το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα, αλλά και να βοηθήσουν τον “Ε” θαυμαστό. Όλοι άκουγαν με προσοχή επί δύο διδακτικές ώρες και μάλιστα χωρίς διάλειμμα. Εύγε σ’ αυτά τα παιδιά, στους γονείς και στους καθηγητές τους. Ναι, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου