ΤΟΠΙΚΑ

«Παράταση ομηρίας των εργαζομένων με ΒΑΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

παράταση-ομηρίας-των-εργαζομένων-με-610396

Καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ με φόντο την προχθεσινή απεργία

«Αποστομωτική απάντηση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έδωσαν με τη συμμετοχή τους στη προχθεσινή απεργία οι εργαζόμενοι των Δήμων της Μαγνησίας. Με καθολική τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα Βόλου (100%), που πρωτοστάτησαν και των Υπηρεσιών όπως Συντήρηση, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός, αλλά και στις Υπηρεσίες άλλων Δήμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της με φόντο την προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Οπως αναφέρει, «οι συνάδελφοι ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα φρενάρισαν, με την προσωρινή 14μηνη παράταση ομηρίας, τη διακοπή του επιδόματος που είναι ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά και που ξεκίνησαν να ξηλώνονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές που προώθησαν και προωθούν τις αντεργατικές ανατροπές τους, στο πλαίσιο της ΕΕ και που ολοκληρώνονται από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, μαζί με μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, του Σωματείου Καθαριστριών και με εργαζομένους του Δήμου Βόλου, από το Κοιμητήριο, την Καθαριότητα Ν. Ιωνίας, το Κολυμβητήριο, το Πράσινο, τους Παιδικούς Σταθμούς, τις σχολικές καθαρίστριες βρίσκονταν στον χώρο του κεντρικού αμαξοστασίου Βόλου περιφρουρώντας την απεργία, ενώ νωρίς το πρωί στον χώρο του αμαξοστασίου βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Απ. Ριζόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρώην συνάδελφος στην Καθαριότητα Ν. Ιωνίας και συνδικαλιστής της ΔΑΣ – ΟΤΑ Θ. Τσαλούχας.

Στη συνάντησή τους με τους εργαζόμενους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στο αγώνα των συναδέρφων και στα δίκαια αιτήματα τους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για παράδειγμα στην αποκομιδή των σκουπιδιών χάνοντας το συγκεκριμένο επίδομα, εκτός της μισθολογικής μείωσης που θα υποστούν, θα παραταθεί και ο χρόνος συνταξιοδότησής τους».

«Η διαμαρτυρία σας είναι δίκαιη και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας» είπε ο Απ. Ριζόπουλος, ενώ ο Θ. Τσαλούχας επεσήμανε ότι «πρόκειται για κατακτήσεις χρόνων για αυτό η πόλη πρέπει να είναι δίπλα σας».

«Αποφασισμένοι είναι οι συνάδελφοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους γνωρίζοντας ότι η προεκλογική παράταση ομηρίας από την πλευρά της Κυβέρνησης για την μη εφαρμογή της διακοπής του επιδόματος και μετά τη μαζική συμμετοχή στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, δεν λύνει το ζήτημα αλλά ήταν το πρώτο βήμα, για αυτό και όπως υπογράμμισαν «χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα με στόχο την διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ»», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου