ΤΟΠΙΚΑ

1.747 οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

1-747-οι-υποψήφιοι-των-πανελλαδικών-στη-μα-61006

Στους 1.747 ανέρχονται τελικώς οι υποψήφιοι της Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι διευθυντές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων του νομού.

Πρόκειται για τον συνολικό αριθμό τελειόφοιτων και αποφοίτων (προηγούμενων ετών) που θα διαγωνιστούν διεκδικώντας μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Από το σύνολο των 1.747 υποψηφίων, οι 1.430 προέρχονται από τα γενικά λύκεια και οι 317 από τα επαγγελματικά λύκεια. Ο αριθμός των φετινών υποψηφίων είναι μειωμένος κατά 100 περίπου μαθητές.

Πέρυσι στις πανελλαδικές συμμετείχαν 1.467 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια εκ των οποίων οι 1.170 τελειόφοιτοι μαθητές και οι 297 απόφοιτοι, 409 από τα Επαγγελματικά Λύκεια εκ των οποίων οι 348 τελειόφοιτοι και οι 61 απόφοιτοι, συνολικά δηλαδή 1.518 τελειόφοιτοι και 358 απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

Αμέσως μετά το Πάσχα, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα έχει στα χέρια της πλήρη στοιχεία για τον αριθμό των υποψηφίων ανά ομάδα προσανατολισμού, τον αριθμό των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών αλλά και των μαθητών που θα εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα και αθλήματα.

Επίσης, με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων στο Νομό, αλλά και των εξεταστικών επιτροπών και επιτηρητών, ενόψει των πανελλαδικών που αναμένεται να ξεκινήσουν την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο θα είναι κατά μία ή δύο ημέρες μικρότερο σε σχέση με πέρυσι, λόγω της μείωσης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων Ιστορίας και Μαθηματικών Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Οσον αφορά το διδακτικό έτος για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Οι γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες, θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ Τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου.

Μέχρι στις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με όλο το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου