ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κόλπο με χοντρές μίζες

νέο-κόλπο-με-χοντρές-μίζες-851206

Επαρκείς θεωρεί η κυβέρνηση της αποδείξεις που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης για το ταξίδι του στη Γερμανία, τονίζει ότι για αυτήν «το θέμα έχει κλείσει», αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ το οποίο διά του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου απέδωσε στον πρωθυπουργό προσωπικά την ευθύνη για τη συγκάλυψη, όπως είπε, της υπόθεσης.
Ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση οι αποδείξεις πληρωμής εισιτηρίων και ξενοδοχείων για το επίμαχο ταξίδι που παρουσίασε κ. Λιάπης είναι ικανοποιητικές, ενώ απέκλεισε θέμα παραίτησης του Μ. Λιάπη ή ανασχηματισμού.
«Βαδίζουμε στη 10η ημέρα συζήτησης για κάτι που στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν έχει βάση, όταν η υπόθεση εισροής 1 εκατ. μάρκων στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ διήρκεσε μόλις 3,5-4 μέρες στη συζήτησή μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση ό,τι είχε να πει, το έχει πει. Η υπόθεση για την κυβέρνηση έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να σχολιάσω γύρω από αυτό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, η οποία απέφυγε να προβεί σε δημόσια στήριξη του υπουργού, μιλώντας χθες στο Mega τόνισε ότι «ο κ. Λιάπης έδωσε τα παραστατικά και θεωρώ ότι ήταν λίαν ικανοποιητικά».

Παραμένει ο αναβρασμός

Με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να σχολιάσει, ενώπιον εκπροσώπων της αυστριακής ομογένειας, τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα η υπόθεση Siemens.
«Mπορεί να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, θα επαναλάβω εκείνο που παλιά λεγόταν, έξω πάμε καλά» είπε ο κ. Παπούλιας.
Στο μεταξύ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ρουσόπουλος δέχθηκε ερωτήσεις και για τα νέα στοιχεία για κρατήσεις και σε ξενοδοχείο της Αυστρίας που έφερε χθες στο φως η εφημερίδα “τα Νέα”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι συζητήθηκε ευρέως -ύστερα από φημολογία πολιτικού αρχηγού- κατηγορία χρηματισμού υπουργού, η οποία δεν αποδείχθηκε και κατέρρευσε.
Η εφημερίδα, αποκαλύπτει δεύτερη κράτηση με την ένδειξη «minister» σε ξενοδοχείο του Ζάλτσμπουργκ είχε γίνει από τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens Μ. Χριστοφοράκο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κρατούσε στο προσωπικό του αρχείο.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ χαρακτήρισε «μεγάλη αθλιότητα το γεγονός ότι τα κόμματα που είναι συνένοχα και συνυπεύθυνα για το υπαρκτό σκάνδαλο της Siemens να αξιοποιούν το σκάνδαλο για να αποπροσανατολίσουν το λαό τη στιγμή που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα».
Ο ΣΥΝ δηλώνει ότι «οι φοβίες μας ότι το σκάνδαλο για την υπόθεση της Siemens θα έχει μπει στο αρχείο πριν τελειώσει το καλοκαίρι επιβεβαιώνονται» και ζητά «την εξέταση όλων των συμφωνιών που έχει συνάψει η Siemens με το ελληνικό κράτος γιατί είμαστε βέβαιοι ότι η πρακτική του λαδώματος αποτελούσε και αποτελεί τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου