ΤΟΠΙΚΑ

Παγίδα σε μονοπάτι στην Κουκουράβα

παγίδα-σε-μονοπάτι-στην-κουκουράβα-609686

Παγίδα με σκουριασμένο σύρμα σε ποδηλατικό μονοπάτι στην Κουκουράβα έστησε ασυνείδητος, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα -ακόμη και την ίδια τη ζωή- αθλητών – ποδηλατών downhill. Ο πρωταθλητής κατάβασης βουνού το 2014 και δευτεραθλητής το 2015 Γιάννης Ιωάννου, έπεσε στην… παγίδα, δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου και κινδύνευσε με σοβαρό τραυματισμό. Ευτυχώς έφερε προστατευτικό εξοπλισμό και απέφυγε τα χειρότερα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Γιάννης Ιωάννου είναι πρωταθλητής κατάβασης βουνού με ποδήλατο. Στο Βόλο δεν είναι ο μοναδικός που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Υπάρχουν περίπου 30 ενεργοί αθλητές αλλά και 50 ακόμη ερασιτέχνες, καθώς και μικρά παιδιά. Για τις προπονήσεις τους έχουν καθαρίσει μονοπάτι από το Βόλο μέχρι τη Μακρινίτσα και επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ. Μπορεί να μην είναι επίσημα χαρακτηρισμένο ποδηλατικό μονοπάτι, είναι όμως ο χώρος όπου κάνουν τις προπονήσεις τους και εξασκούνται.

Προχθές, ο Γιάννης Ιωάννου θα έκανε την πρώτη του προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ανέβηκε στις 3 περίπου το μεσημέρι με τον πατέρα του στο βουνό και επιχείρησε την πρώτη του κατάβαση στο μονοπάτι κάτω από τη Μακρινίτσα, στην Κουκουράβα.

«Στην πρώτη κατηφόρα, στην πρώτη στροφή, λίγο μετά το πρώτο μου άλμα, έπεσα με το κεφάλι στο έδαφος. Το ποδήλατο πέρασε από πάνω μου. Γύρισα τη μέση μου. Το κράνος μου έσπασε. Έκανα λίγη ώρα να συνέλθω. Ήρθε ο πατέρας μου και με βοήθησε», περιγράφει την πτώση του ο πρωταθλητής.

Όπως διαπίστωσε στο σημείο που προκλήθηκε η πτώση του, ασυνείδητος, είχε «φράξει» το μονοπάτι, σε χαμηλό σημείο, με σκουριασμένο σύρμα. Το πετάλι βρήκε στο σύρμα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσγειωθεί ανώμαλα με το κεφάλι στο έδαφος.

«Ήταν παγίδα. Είναι ξεκάθαρο. Τόσο από το σημείο που τοποθετήθηκε όσο και από το ύψος. Και στο παρελθόν, πριν από δύο χρόνια περίπου, είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, όπου έκαναν προπονήσεις μικρά παιδιά. Τότε κάτοικος της περιοχής έκανε διάφορα. Μέχρι και καρφιά έριχνε. Το αποτέλεσμα; Έδιωξε τα μικρά παιδιά από το βουνό. Λες και ήταν δικό του το μέρος. Εμείς είμαστε αθλητές και μας σαμποτάρουν. Θα μας σκοτώσουν κιόλας;», είπε αγανακτισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ιωάννου.

Ο ίδιος φρόντισε για την απομάκρυνση του σύρματος από το μονοπάτι. Δημοσιοποίησε την περιπέτειά του στο facebook, όπου ακολούθησε καταιγισμός καταδικαστικών σχολίων από φίλους και συναθλητές του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου