ΤΟΠΙΚΑ

Τα μισά φορτηγά… ήταν παραβάτες

τα-μισά-φορτηγά-ήταν-παραβάτες-851206

Φορτηγά-παραβάτες εντόπισε το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου της Νομαρχίας Μαγνησίας, επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 22.950 ευρώ.

Από την 1η έως τις 30 Ιουνίου, το Κλιμάκιο έδειξε σήμα «στάσης» σε 84 φορτηγά Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης. Στο 50% βεβαιώθηκαν παραβάσεις και αφαιρέθηκαν οι άδειες κυκλοφορίας, οι οποίες θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους μετά την πληρωμή του προστίμου που επιβλήθηκε κατά περίπτωση.
Μεγάλη «καμπάνα» ανέμενε ιδιοκτήτη φορτηγού, ο οποίος καλείται να πληρώσει 8.750 ευρώ για μη κατοχή νόμιμης άδειας κυκλοφορίας, για έλλειψη Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων και ΚΤΕΟ.
Πρόστιμα επιβλήθηκαν συνολικά σε 42 περιπτώσεις και αφαιρέθηκαν ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας. Μεταξύ των παραβάσεων ήταν ότι φορτηγά κυκλοφορούσαν με φθαρμένα ελαστικά ή ελαστικά με διαφορετικές διαστάσεις, με πρόσθετα φώτα-προβολείς, ακόμη και διαρροή λαδιού από κινητήρα.
Στις πιο συνηθισμένες παραβάσεις, οι ληγμένες ΚΕΚ, ΚΤΕΟ, άδειες οδήγησης και βεβαιώσεις ταχογράφου.
Το σύνολο των προστίμων που επιβλήθηκαν ανέρχονται στις 22.950 ευρώ. Τα 40 από τα φορτηγά στα οποία βεβαιώθηκαν παραβάσεις ήταν ελληνικά. Φορτηγά που ελέγχθηκαν και δεν εντοπίστηκαν από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου παραβάσεις ήταν 19 ΦΙΧ, 21 ΦΔΧ και δύο αλλοδαπά.
Τα μηνιαία στοιχεία των ελέγχων του ΜΚΕ δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την αντινομάρχη Μεταφορών Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη.
Επιπλέον δημοσιοποίησε τα στοιχεία ελέγχων στη διάρκεια του Ιουνίου από την κινητή μονάδα ελέγχου εκπομπής καυσαερίων οχημάτων της Διεύθυνσης ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, έλεγχος έγινε σε 319 οχήματα. Οι έλεγχοι διαπίστωσαν ότι υπερβολικά καυσαέρια εξέπεμπαν 35 από τα οχήματα που ελέγχτηκαν.
Οι αυξημένοι έλεγχοι της κινητής μονάδας του ΚΤΕΟ εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί απέναντι στο μείζον πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα ελέγχθηκαν 143 επιβατικά Ι.Χ. (12 βενζινοκίνητα συμβατικά και 135 βενζινοκίνητα καταλυτικά) και διαπιστώθηκαν ότι στο σύνολο όσων είχαν Κ.Ε.Κ. τα 106 εξέπεμπαν καυσαέρια εντός ορίων και τα τέσσερα εκτός ορίων, ενώ σε όσα δεν είχαν Κ.Ε.Κ. εντός ορίων μετρήθηκαν τα καυσαέρια στα 28 και εκτός ορίων στα 5.
Σε αυτή την κατηγορία των οχημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 33 περιπτώσεις.
Στην κατηγορία των φορτηγών-λεωφορείων έλεγχος έγινε σε 173 οχήματα (έξι βενζινοκίνητα συμβατικά, πέντε βενζινοκίνητα καταλυτικά και 162 πετρελαιοκίνητα) και διαπιστώθηκε: για όσα είχαν Κ.Ε.Κ. τα 113 εξέπεμπαν καυσαέρια εντός ορίων και τα 21 εκτός ορίων, ενώ εκείνα που δεν είχαν Κ.Ε.Κ αυξημένες εκπομπές μετρήθηκαν σε πέντε και εκπομπές εντός ορίων σε 34. Επιβλήθηκαν 19 πρόστιμα και ακυρώθηκαν πέντε Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων.
Έλεγχος έγινε επίσης σε τρία ταξί. Σε όλα η μέτρηση έδειξε ότι τα εκπεμπόμενα ήταν εντός ορίων.
Το τελευταίο τρίμηνο Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος έχουν ελεγχθεί 1.092 οχήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου