ΤΟΠΙΚΑ

Οι συμβασιούχοι

οι-συμβασιούχοι-851206

Εχει δίκιο η μειοψηφία, όταν ισχυρίζεται για το θέμα των συμβασιούχων ότι μπορεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο να μην βοηθά για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ότι μόνον έκφραση πολιτικής ευχής μπορεί να διατυπωθεί από ένα πολιτικό όργανο που γνωρίζει ότι δεν έχει την απαιτούμενη αρμοδιότητα, αλλά το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους εργαζόμενους.
Σωστά επισημάνθηκε χθες από σύμβουλο της παράταξης του κ. Μήτρου ότι το επιχείρημα που επικαλείται η σημερινή Δημοτική Αρχή πως κατά το διάστημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής 2002 – 2006 εκταμιεύτηκαν από τη ΔΕΜΕΚΑΒ, μέσω προγραμματικών συμβάσεων που είχε συνάψει με τη ΔΕΥΑΜΒ, ποσά συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ, αλλά από την άλλη σημείωσε με… νόημα ότι γι΄ αυτό υπάρχει η σημερινή Δημοτική Αρχή, που την εξέλεξαν οι πολίτες και οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν πολιτική λύση και πολιτική λεβεντιά για να αντεπεξέρχεται στα δύσκολα . Και η πληρωμή των συμβασιούχων είναι όντως ένα πρόβλημα προτεραιότητας, που δεν το έλυσε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Προβλήματα πληρωμών πάντα υπήρχαν τα τελευταία χρόνια. Στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, στη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση, στη ΔΕΜΕΚΑΒ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο κ.λ.π. Ποτέ όμως δεν υπήρχε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πέντε ή έξι μηνών. Και αυτό είναι εκείνο το στοιχείο που δίνει λαβή στη μειοψηφία να επιρρίψει ευθύνες στην Πλειοψηφία για μειωμένα αντανακλαστικά και για ανεπάρκεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, που ευτυχώς για τα προηγούμενα χρόνια – δυστυχώς για τη σημερινή πραγματικότητα, διαθέτει, για όσους δεν το γνωρίζουν, 18 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου και άλλες τρεις Διαδημοτικές Επιχειρήσεις και Συνδέσμους.
Από την άλλη εκείνο που ξεχωρίζει από την προχθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τους συμβασιούχους, είναι η φράση του κ. Παππά ότι το 90% των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου έχει μπει από το «παράθυρο» και η επισήμανση του κ. Στρατηγόπουλου, που για να δικαιολογήσει τις προσλήψεις που έγιναν επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σημείωσε χθες σε τοπικό ραδιόφωνο, «…πάντα έτσι γινόταν». Διαπιστώσεις που αγγίζουν την πραγματικότητα και μάλιστα διαχρονικά, ακόμη και τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αφού οι επισημάνσεις του Δημάρχου ότι δεν έγιναν προσλήψεις, δεν δικαιολογείται από τον αναρίθμητο αριθμό νέων προσώπων, κατά προτίμηση θηλυκού γένους, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου