ΤΟΠΙΚΑ

Βαγγ. Μεϊμαράκης από Βελεστίνο –Αλμυρό: «Καταγράφεται η μεγάλη νίκη της Ν.Δ.»

βαγγ-μεϊμαράκης-από-βελεστίνο-αλμυρ-608954

Το Βελεστίνο και ο Αλμυρός ήταν χθες το απόγευμα οι δύο τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας που πραγματοποίησε μέσα στο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσκεκλημένος των δύο ΔΗΜ.ΤΟ

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε σε ενότητα ενόψει των εκλογών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος, από το κλίμα, όπως είπε, που εισπράττει στη διάρκεια των περιοδειών του, για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε ως «μητέρα των μαχών» τις εθνικές εκλογές και προέβλεψε επίσης νικηφόρο αποτέλεσμα για το κόμμα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις δύο εκδηλώσεις, παρουσία της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ, του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πολιτευτών, καθώς και πλήθος κόσμου, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε ένθερμα για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας σε δήμους και Περιφέρεια εκφράζοντας τη βεβαιότητα εκλογής ή επανεκλογής τους.

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει πάντοτε να λέει την αλήθεια και ανέφερε ότι η δυσφορία για τα ψέματα, όπως είπε, της σημερινής κυβέρνησης είναι διάχυτη και σε όποια περιοχή της χώρας και αν περιοδεύει.

Σχετικά με τον κρίσιμο για την Ελλάδα πρωτογενή τομέα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «επειδή καλώς ή κακώς οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται κυρίως στις Βρυξέλλες, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, τις ολοκληρωμένες προτάσεις και σε συνεργασία με τον εκλεκτό περιφερειάρχη -που θα επανεκλεγεί- και με τους εκλεκτούς συναδέλφους βουλευτές στη Θεσσαλία, να προσπαθήσουμε ώστε να αλλάξουμε όσες συμφωνίες ήταν ατυχείς για τον αγροτικό κόσμο, να προωθήσουμε το δικό μας σχέδιο και με τη συνεργασία όλων να γυρίσουμε σελίδα στη Θεσσαλία».

Με δηλώσεις του, στο μεταξύ, από το Βελεστίνο, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. μετέφερε τη σύγχυση που εισέπραξε από τους πολίτες με τους οποίους συναντήθηκε στην περιοδεία του σχετικά με τις τρεις κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές) και ενδεχομένως μιας τέταρτης (εθνικές).

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι αυτή η σύγχυση πρέπει να διαλυθεί και κάλεσε σε άμεση σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, ώστε να ληφθούν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνοντας διακριτό ψηφοδέλτιο και φάκελο σε χρώμα για κάθε εκλογική διαδικασία.

Διευκρινίσεων, επίσης, όπως είπε χρίζουν οι περιπτώσεις για αποδήμους, οι οποίοι αν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις ευρωεκλογές από τη χώρα διαμονής τους, δεν θα μπορούν να έρθουν για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, ενώ αντίστοιχα ζητήματα προκύπτουν και για τους ετεροδημότες.

Τέλος, ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει όλες τις απαντήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βιασύνη και δεν προσπάθησε να πετύχει εθνική συνεννόηση. «Παρακολουθούμε βήμα – βήμα τις εξελίξεις, με στόχο να υπερασπιστούμε ό,τι χρειάζεται», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι στο Βελεστίνο, μετά από πρόσκληση της ΔΗΜ.ΤΟ. Βελεστίνου ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στην εκδήλωση κοπής της πίτας της τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης στις 18.30 στην ταβέρνα των αδερφών Κουβάτα στον πεζόδρομο του Βελεστίνου.

Μία ώρα αργότερα, μετέβη στον Αλμυρό και μίλησε στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Αλμυρού, στο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου