ΤΟΠΙΚΑ

Από την αρχή ξεκινάει Η “αναγέννηση” του Τοξότη

από-την-αρχή-ξεκινάει-η-αναγέννηση-851206

Με μεγάλη προσπάθεια από την αρχή και από τις “στάχτες” του, με πρωτοβουλία παλαιμάχων και φίλων του ιστορικού συλλόγου, γίνεται η “αναγέννηση” του Τοξότη, που ξεκίνησε με εγγραφές μελών και με τη γενική συνέλευση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΑΚ.
Πριν από 26 χρόνια ο Τοξότης έκανε ένα θαύμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, διαφημίζοντας το βολιώτικο, κατάφερε να ανέβει στη Β Εθνική, ώστε έτσι ο Βόλος να είναι η μοναδική πόλη με 3 ομάδες στη δεύτερη κατηγορία (ήταν και Ολυμπιακός – Νίκη).
Ο Τοξότης έμεινε ένα χρόνο στη Β, ένα χρόνο στη Γ Εθνική και από πρόπερσι έπεσε στο πιο χαμηλό σκαλί, αφού βρέθηκε στη Γ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Θ. και πέρσι ήρθαν τα χειρότερα, αφού η ομάδα μετά τη 10η αγωνιστική εγκατέλειψε…
Την περίοδο 81-82 στη Β εθνική με τον Τοξότη έπαιζαν παίκτες όπως οι: Σαρρής, Πατρίκιος, Αδρακτάς, Βαλαρούτσος, Ηλιόπουλος, Σίμος, Καμπέρης, Σιγάλας, Γαλάτης, Θ. Τριχιάς, Μ. Τριχιάς, Γιωτόπουλος, Σούλης, Κορτέσης, Καρακικές, Αραβανόπουλος, Κουλαξής, Σταρίδης, Καραμπάς, Παχής, Τσεκούρας, Καζίλας, Τζανετόπουλος, Γουλέτσος, Παπαδόπουλος, Κούτσικας, Φουστάνας, ενώ και για μια 20ετία μετά από τον Τοξότη βγήκαν αρκετοί παίκτες που έπαιξαν σε επαγγελματικές κατηγορίες με Ολυμπιακό, Νίκη, και όχι μόνο, όπως οι: Ζαφειρίου, Φράγγος, Καϊμπαλίδης, Ζιάκας, Γκουγκουλιάς, Μακρής, Τζέκας, Νούσιας, Γκάγκας, Καλούτσας, Ψαρόμπας, Τσιμπανάκος και άλλοι…
Το ένδοξο παρελθόν του Τοξότη δεν έχει σχέση με το σήμερα, αλλά τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, οι Γιώργος Τζανετόπουλος, Αποστόλης Αδραχτάς και Βαγγέλης Αραβανόπουλος, με τους δυο τελευταίους να έχουν διατελέσει και προπονητές, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και φιλοδοξούν να ξαναδώσουν ζωή στην «κυανέρυθρη» ομάδα της Νέας Δημητριάδας.
Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ΕΑΚ γενική συνέλευση (καλούνται όλοι οι φίλοι του Τοξότη), ενώ θα εκλεγεί διοίκηση που θα έχει ως πρώτο μέλημα να κινηθεί για την εξεύρεση παικτών, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Θ.
Γενικότερα η προσπάθεια είναι διαφορετική και ο στόχος είναι να ξανακτιστεί και πάλι ο Τοξότης σε νέες βάσεις για να έχει ανοδική πορεία.
Το 1981, όταν ο Τοξότης έφτανε στη Β Εθνική, ένα συστατικό της επιτυχίας ήταν ότι η ομάδα ήταν μια οικογένεια και με προπονητή τον Αντώνη Παππά και πρόεδρο τον Ανέστη Ιωσηφίδη κατάφερνε αθόρυβα κάτι που κανείς δεν πίστευε. Φέτος «πιστεύω» όλων όσων ξαναασχολούνται με τον Τοξότη είναι ότι με βάση τα νέα παιδιά μπορεί η ομάδα να ξαναγίνει ομάδα και να έχει στόχους για ψηλότερα… αφού σίγουρα δεν είναι για τη Γ τοπική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου