ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Εμφανίστηκε χθες το πρωί στο Πέραμα ο Γιώργος Σούρλας; Ρωτάμε διότι βόμβες έπεσαν και στη συνοικία του Πειραιά, βόμβες και στο Δημαρχείο του Βόλου. Ο διάφανος βομβιστής ξαναχτύπησε.

Θέματα διαφάνειας και σκανδάλων βρήκε ο Κώστας Καρτάλης για να τα βάλει με το Γιώργο Σούρλα; Δεν είμαστε με τα καλά μας. Ο άνθρωπος έχει μάστερ. Κι ο Πανσερραϊκός ονειρεύεται να κερδίσει τη Λίβερπουλ, αλλά δεν γίνεται, γίνεται;

Πάντως το κυβερνητικό κλιμάκιο χθες στο Βόλο μπορεί να υπέστη το «τσουνάμι Σούρλα», στο τέλος όμως κέρδισε τις εντυπώσεις. Για να ακριβολογούμε τις εντυπώσεις δεν κέρδισε ο Λιάπης κι ο Ιωαννίδης, αλλά οι γραμματείς που τους συνόδευαν. Έτσι μας μεταφέρουν συνάδελφοι που φημίζονται για το γούστο τους. Εντυπώσεις να ’ναι κι ό,τι να ’ναι.

Αυτή η ιδέα να υποδεχθεί ο Βόλος τον Μιχάλη Λιάπη με υπόκρουση μουσικών έργων του Σταύρου Ξαρχάκου, μάλλον του Απόστολου Φοινικόπουλου θα ήταν, ο οποίος φημίζεται για το χιούμορ του. Ευτυχώς η ιδέα δεν υιοθετήθηκε κι έτσι δεν διαταράχθηκε η ηρεμία του Μισέλ. Παρεμπιπτόντως σιγά μη σκέφτεται ο υπουργός τούς Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Πότε θα την κάνει για το εξοχικό του για την Ψαρρού της Μυκόνου σκέφτεται. Άκουσε κι αυτά που είπε κι ο Σταύρος Ξαρχάκος, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται ποιον τοποθετεί υπουργό Πολιτισμού και ψάχνει απεγνωσμένα ξαπλώστρα ο πρίγκιπας της κυβέρνησης.

Εφυγε για να ξανάρθει η Καρφούρ; Ελπίζουμε όχι από την πίσω πόρτα. Και για να ’χουμε και καλό ρώτημα, επειδή λίγο-πολύ, από άλλους ευκολότερα κι από άλλους δυσκολότερα, έχουμε πάρει απαντήσεις από το σύνολο των τοπικών φορέων για την υπόθεση της Καρφούρ, μήπως είναι καιρός να μάθουμε ποια είναι η θέση της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Μαγνησίας; Είναι υπέρ ή κατά;

Ειδική φυλακή για ιερείς ζητάει η Ιερά Σύνοδος. Προτείνει μάλιστα μοναστήρι του 16ου αιώνα στην Πελοπόννησο. Ναι, και τα μοντέλα που παρανομούν θα φυλακίζονται στο Μιλάνο πίσω από την πασαρέλα.

Ποια αγροτικά μπλόκα; Αστεία λέμε τώρα; Το πιο αποτελεσματικό μπλόκο ήταν αυτό της φωτιάς προχθές. Δεν περνούσε κουνούπι.

Υπάρχουν και ορισμένοι που βγαίνουν τέτοια εποχή να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά δάση, οπότε δεν χρειάζεται πανικός από τις τελευταίες σχετικά μικρές πυρκαγιές. Ιδιαίτερα τα δάση με βλάστηση βούρλων ευδοκιμούν εύκολα στην Ελλάδα.

Απειλεί με αποχώρηση το συνοδευτικό πλοίο της Αργούς συμφερόντων Βαρδινογιάννη. Αιτία η καθυστέρηση αποστολής των ναύλων από τους χορηγούς και τα υπουργεία. Μεγαλοεφοπλιστής, σου λέει, που δεν μπορεί να θρέψει 50 νοματαίους για ένα μήνα. Έτσι γίνονται τα λεφτά. Είναι της παλιάς σχολής οι Βαρδινογιάννηδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου