ΤΟΠΙΚΑ

Βίντεο- διαφήμιση για τη Μαγνησία συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές

βίντεο-διαφήμιση-για-τη-μαγνησία-συγκ-608816

Το μπλε του Αιγαίου που σταματά στη «χρυσή» παραλία της Ξινόβρυσης, το γαλάζιο του Παγασητικού που εκτείνεται πέρα από το «κορδόνι» στο λιμάνι του Βόλου, το μαγευτικό μονοπάτι της Νταμούχαρης, το πράσινο του Βουνού των Κενταύρων… Σκηνές από το βίντεο με πρωταγωνιστή τον Αποστόλη Κουτρουμάνο- προπονητή κολύμβησης της ΝΟΒΑ, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες διαφήμισης των διεθνών αγώνων ελεύθερης κατάδυσης με σκανδαλόπετρα που επρόκειτο να γίνουν τον Αύγουστο του 2018 στον Βόλο, κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook. Ενα βίντεο- διαφήμιση για τον Βόλο και τη Μαγνησία, που μπορεί να μην αξιοποιήθηκε για τον σκοπό που δημιουργήθηκε αφού οι αγώνες δεν έγιναν ποτέ, αποτελεί σήμερα κεντρικό μότο της έκθεσης Sea and Tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29, 30 και 31 Μαρτίου στο Helexpo στο Μαρούσι και συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές σε λίγες μόνο ημέρες.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Βολιώτης, Χρόνης Χλίτσιος, έβαψε με ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σκανδαλόπετρα, που από το 2007 κατείχε ο Αυστριακός Χέρμπερτ Νιτς. Το παγκόσμιο ρεκόρ, στα 107 μέτρα, επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017» στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας. Η επιτυχία του, του έδωσε τη δύναμη να επιχειρήσει ένα βήμα παραπέρα. Θα επιχειρούσε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ έχοντας το… αβαντάζ της «έδρας». Ο Βόλος επρόκειτο να φιλοξενήσει τον περασμένο Αύγουστο διεθνείς αγώνες ελεύθερης κατάδυσης με σκανδαλόπετρα με το σκηνικό να παραπέμπει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο: οι αθλητές να καταδύονται με τον αρχαίο τρόπο, με σκανταλόπετρα, από την θρυλική Αργώ, στον Παγασητικό Κόλπο.

Οι αγώνες για κάποιον λόγο που παραμένει άγνωστος, δεν έγιναν ποτέ. Η προσπάθεια όμως να διοργανωθούν άφησε πίσω της καρπούς. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και για τις ανάγκες διαφήμισης των αγώνων σκανταλόπετρας γεννήθηκε ένα βίντεο –ύμνος στις ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου.

Πρωταγωνιστής του βίντεο που έντυσε με τη μαγευτική φωνή του ο ηθοποιός Σπύρος Μαβίδης, ήταν ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΒΑ Αποστόλης Κουτρουμάνος. Δημιουργοί του βίντεο οι Δημήτρης Μητρολιός και Ιουλία Λάιου και χορηγοί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

«Το βίντεο δεν προβλήθηκε ποτέ επισήμως, από τη στιγμή που δεν έγιναν οι αγώνες. Μόλις πρόσφατα το ανάρτησα στην ιστοσελίδα «Στέκι Ψαροτουφεκάδων» και έκανε… πάταγο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και πλέον αποτελεί κεντρικό μότο της έκθεσης Sea and Tourism Expo που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της έκθεσης μάλιστα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ημερίδα για την σκανταλόπετρα, την ανάδειξη και αναβίωση της οποίας έχει θέσει υπό την ομπρέλα του το περιοδικό Boat and Fishing In Greece. Στην προβολή του βίντεο αλλά και στην προσπάθεια ανάδειξης της σκανταλόπετρας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ο διαχειριστής ιστοσελίδας Στέκι Ψαροτουφεκάδων, Γιάννης Ντούρος και ο υπεύθυνος της έκθεσης Γιώργος Πολυχρονίου», αναφέρει ο Βολιώτης αθλητής Χρόνης Χλίτσιος.

Η ανάρτηση του βίντεο που ήδη μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώνει πάνω από 100.000 προβολές και συνεχίζεται να προβάλλεται από την κεντρική σελίδα στο Facebook της έκθεσης Θαλάσσιος Τουρισμός, αποτελεί όχι μόνο μία πρώτης τάξης διαφήμιση για τον Βόλο και τη Μαγνησία αλλά και μία ευκαιρία για την ανάδειξη της σκανταλόπετρας.

Στην ημερίδα που θα φιλοξενηθεί στην έκθεση επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο ίδιος ο Χρόνης Χλίτσιος απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θράκης, εκπαιδευτής αυτοδυτών και αθλητής ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα. Ο Χρόνης Χλίτσιος θα παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις συγκινήσεις που βιώνει κάνεις μέσα από την ενασχόληση του με την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Επίσης θα γίνει αναφορά στο πρώτο συνέδριο σκανταλόπετρας που ετοιμάζεται για το καλοκαίρι του 2019.

Προηγουμένως, στην πορεία της σκανταλόπετρας και γενικότερα της κατάδυσης από την αρχαιότητα, αλλά και στον ρόλο που έπαιξε η ναυτική παράδοση της χώρας, θα αναφερθεί ο Dr. Ιωάννης Παλάτζας υπεύθυνος της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου