ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Το νέο συνοδευτικό της Αργούς έχει και αμφίβιες ικανότητες

Πυροβόλησε τις μεταρρυθμίσεις χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Συγκάλεσε την επιτροπή καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, για να μας πει ότι παρά τη φορολογική μεταρρύθμιση, η φοροδιαφυγή παραμένει ανέπαφη! Πάρ’ τον στη μεταρρύθμισή σου, να σου πει και του χρόνου.

Το χειρότερο αυτή την εποχή είναι να είσαι κωπηλάτης στην Αργώ και να έχεις εξαντλήσει και την καλοκαιρινή σου άδεια. Μη σου τύχει δηλαδή.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Κάρατζιτς μετά τη σύλληψή του ήταν να ξυριστεί και να κουρευτεί. Αντιθέτως κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Κούρτης αφήνει γένια – για μαλλιά δεν γεννάται λόγος – για να μην αναγνωρίζεται όταν επιστρέψει στο Βόλο.

Τόσες μέρες όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συζητάνε για την ανάγκη εξεύρεσης χορηγών για την Αργώ. Υπήρξαν πολλοί Βολιώτες που υπέδειξαν τους εφοπλιστές των Αθηνών κι άλλους γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες. Ούτε ένας δεν σκέφτηκε να βάλει το χέρι στο πορτοφόλι του, έστω και για λόγους συμβολικούς. Είχαμε πάντα τη φήμη των ανοιχτοχέρηδων, δε λέω…

Περίπου 35 ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρών χθες για να δοκιμαστούν στη Νίκη Βόλου. Ένα λεωφορείο ολόκληρο δηλαδή. Αμφιβάλλω αν μαζεύτηκαν τόσοι για να δοκιμαστούν ακόμη και σε ομάδες της Α΄ Εθνικής. Δεν ξέρω τι σκέφτεται να κάνει ο Στράτος Γιδόπουλος και τι τελικά θα πετύχει. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι το άθλημα το γνωρίζει σ΄ όλες τις πτυχές του. Για να δούμε.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ελληνικότατη η παροιμία, αλλά ισχύει μόνο για ξένα κράτη. Τώρα που η λειψυδρία απειλεί καλλιέργειες και ανθρώπους ανακοινώνονται οι λιμνοδεξαμενές και τα φράγματα καθημερινά. Είναι αυτό που λέμε το προβλέπειν εστί φιλοσοφείν και οι Έλληνες, ως γνωστόν, φιλόσοφοι υπήρξαν… κάποτε…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου