ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν εργασίες στις πηγές Κουκουράβας

ξεκινούν-εργασίες-στις-πηγές-κουκουρ-607617

Ανάδοχος θα αναλάβει την επίλυση των προβλημάτων για να μη χάνεται πηγαίο νερό

Από σήμερα κιόλας ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των φρεατίων εισόδου και αγωγών μεταφοράς νερού στις πηγές της Κουκουράβας. Ολόκληρο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο από τις 12 Ιανουαρίου λόγω των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί με αποτέλεσμα να χάνεται πηγαίο νερό σε ποσοστό 16% και να καταγράφεται τάση αύξησης των χλωριόντων στο πόσιμο νερό στο δίκτυο του Βόλου.

Χθες, σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που έγινε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται σε έκτακτες καταστάσεις. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Κ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ και ΣΙΑ Ο.Ε. που ανέλαβε έναντι ποσού 53.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ να αποκαταστήσει το σύνολο του δικτύου συγκέντρωσης και μεταφοράς του πηγαίου νερού από την Κουκουράβα στο δίκτυο του Βόλου

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 12 Ιανουαρίου, οπότε και το δίκτυο καταστράφηκε εξαιτίας των κατολισθήσεων, το νερό από τις πηγές δεν μπορεί να μεταφερθεί στο κεντρικό υδραγωγείο με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές ποσότητες πηγαίου νερού και να καταγράφεται τάση αύξησης των χλωριόντων που πάντως είναι εντός ορίων.

Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ συνέταξε άμεσα τη μελέτη με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και προ δέκα ημερών έγινε η δημοσίευση του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει από σήμερα την κατασκευή εκ νέου του δικτύου μεταφοράς νερού, αλλά και την επισκευή μικρότερων ζημιών στις υδρομαστεύσεις.

Επίλυση προβλήματος

Στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος προχώρησαν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για τη μετατροπή σε τεράστια… λίμνη της περιοχής στο τέρμα Δημητριάδος αρχές 2ας Νοεμβρίου, κάθε φορά που έβρεχε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία της επιχείρησης προχώρησαν σε ανακατασκευή των υδροσυλλεκτρών ομβρίων, αλλά και καθαρισμού σε βάθος των φρεατίων όπου βρέθηκαν ακόμη και… μπάζα(!) με αποτέλεσμα να μικραίνει η διατομή των αγωγών και να προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Ηδη με τις παρεμβάσεις, το σημείο πέρασε από το πρώτο crash test στην προηγούμενη βροχόπτωση και όπως τονίζει ο κ. Παπαευσταθίου, φρεάτια θα δημιουργηθούν και περιμετρικά του νέου κυκλικού κόμβου, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου