ΤΟΠΙΚΑ

Στ. Φούσκης: «Οσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί θα νιώθουμε»

στ-φούσκης-οσο-πιο-ισχυρό-βγει-το-κκε-607430

Δήλωση του πρώην δημάρχου Ν. Ιωνίας υπέρ των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σε μακροσκελή γραπτή του δήλωση ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης τάσσεται αναφανδόν υπέρ της στήριξης του ΚΚΕ και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, αλλά και το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Στ. Φούσκης επισημαίνει: «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης από την «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τα λαϊκά στρώματα, που εξαπατήθηκαν, που παραπλανήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις και εγκλωβίστηκαν σε πλαστά πολιτικά διλήμματα, οι μάσκες έχουν πλέον πέσει κι έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Η κυβέρνηση αυτή πρόσφερε και προσφέρει πολύ καλά τις υπηρεσίες της στο σύστημα, εγκλωβίζοντας και απογοητεύοντας τον λαό. Είναι πλέον φανερό ότι συνέχισε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική από το σημείο που την είχαν αφήσει τα άλλα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Η μόνη διαφορετική φωνή είναι αυτή του ΚΚΕ. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που πάντα, ασυμβίβαστα, χωρίς υποχωρήσεις, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Είναι αυτό το κόμμα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε ώστε να μην κυριαρχήσει η αδράνεια και η απάθεια, πάντα αταλάντευτο και μαχητικό στην προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού.

Παρατηρώντας την πορεία και τις θέσεις του ΚΚΕ, συμπέρανα ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα είναι τέτοιας έντασης που δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για αυταπάτες, δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Χρειάζεται η κοινωνική συμμαχία όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Απαιτείται να δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί σε αυτήν την υπόθεση, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πολλοί εργαζόμενοι, που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες πολιτικές δυνάμεις, συνειδητοποιούντο πόσο σημαντική ήταν υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων από το ΚΚΕ, γι’ αυτό και τώρα κάνουν το βήμα και δηλώνουν τη συμπόρευσή τους μαζί του. Είναι άνθρωποι με διαδρομή στο λαϊκό κίνημα, οι οποίοι – με τις δικές τους αντιλήψεις – είχαν πάρει μέρος στους αγώνες τα τελευταία χρόνια ή και παλαιότερα, τις προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα, που είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις που είχαν επιλέξει να υποστηρίξουν, επαναπροσεγγίζουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια που δηλώνω στη στήριξή μου στον έντιμο και συνεπή πολιτικό αγώνα του ΚΚΕ. Συνεχίζω να συντάσσομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα και τη Λαϊκή Συσπείρωση για τους αγώνες που έρχονται. Η απόφασή μου είναι πιο σίγουρη και πιο ώριμη από ποτέ. Όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ σε όλες τις φετινές εκλογές, στους δήμους, στις περιφέρειες, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, πριν, ταυτόχρονα ή μετά από τις υπόλοιπες, τόσο πιο δυνατοί θα νιώθουμε όλοι οι εργαζόμενοι, στις δύσκολες καταστάσεις που σίγουρα έρχονται την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση στήριξης του κεφαλαίου προκύψει, είτε ξανά Τσίπρα είτε Μητσοτάκη είτε, διόλου απίθανο, συνεργασίας και των δύο. Γιατί είναι στην ίδια πλευρά!

Οπως στην ίδια πλευρά βρίσκονται και η δημοτική αρχή Βόλου με τις άλλες παρατάξεις και υποψήφιους στην τοπική διοίκηση που στηρίζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και έφεραν δεινά στις λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα η Τ.Δ., με βάση και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε., μετατρέπεται σε όργανο διοίκησης που παραχωρεί τη δημοτική λαϊκή περιουσία και ανάλογες διευκολύνσεις για επενδύσεις και ταυτόχρονα επιβάλλει διπλή φορολογία στο λαϊκό εισόδημα με τα ανταποδοτικά κι άλλα τέλη. Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη που οραματίζονται για την περιοχή μας ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, που θα περιπλανώνται ανάμεσα στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, με μισθούς πείνας, αποτελώντας το φθηνό εργατικό δυναμικό. Έφτασαν σε σημείο να υποδέχονται ξεδιάντροπα τις δολοφονικές αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στο Βόλο, αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι γινόμαστε πιθανός στόχος, μαγνήτης ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.

Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο και θα πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα έχουμε ένα χρέος παραπάνω. Να στηρίξουμε ανοιχτά εκείνους που θεωρούμε ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να καταδικάσουμε με κατηγορηματικό τρόπο όσους εναντιώνονται στην ίδια τη ζωή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε. Όχι κάποιος άλλος. Με τη στάση μας, με τις ενέργειές μας, με την ψήφο μας. Το ΚΚΕ ήταν πάντα ξεκάθαρο. Πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας. Η φωνή του κόμματος που παλεύει για μια κοινωνία τόσο αλλιώτικη και τόσο ωραία, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Σας καλώ να στηρίξετε τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ παντού: Και στις δημοτικές και στις περιφερειακές και στις ευρωεκλογές και βέβαια και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν», καταλήγει ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου