ΤΟΠΙΚΑ

Αντικρουόμενες απόψεις για την ώρα τέλεσης της Ανάστασης στο Παλιούρι Διμηνίου

αντικρουόμενες-απόψεις-για-την-ώρα-τέ-607146

Τρεις ώρες νωρίτερα, στις 9 το βράδυ, ακούστηκε φέτος το «Χριστός Ανέστη» στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος και σε όλη την επικράτεια, με τους πιστούς να προσέρχονται με διπλές μάσκες και τους υπεράριθμους στα προαύλια των ναών, τηρώντας μεταξύ τους αποστάσεις. Συζητήσεις και αντικρουόμενες απόψεις διατυπώθηκαν, στο μεταξύ, λόγω της αλλαγής στην ώρα τέλεσης της Αναστάσιμης Ακολουθίας, με τα προβλεπόμενα, ωστόσο, να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Ανάστησαν νωρίτερα στην Κριθαριά

Ακόμη νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, τελέστηκε, στο μεταξύ, η Αναστάσιμη Ακολουθία στην Κριθαριά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, στη συνέχεια, και οι κάτοικοι στην περιοχή του Μαράθου.

Με ευλάβεια και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού γιορτάστηκε φέτος στις 7 η ώρα το απόγευμα η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Κριθαριά.

Απαρέγκλιτα τηρήθηκαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και η Ανάσταση στην Κριθαριά τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια από τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Απόστολου του Νέου τηρώντας τα μέτρα, φορώντας μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Διχογνωμία για την ώρα τέλεσης της Ανάστασης

Αντικρουόμενες απόψεις εκφράστηκαν με αφορμή την τέλεση της Ακολουθίας της Αναστάσεως στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Παλιουρίου, με μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ψάλτες να διατυπώνουν την αντίθεσή τους τις προηγούμενες μέρες, εμμένοντας στη θέση ότι είναι θεολογικά ορθό να ακουστεί το «Χριστός Ανέστη» τα μεσάνυκτα, ως είθισται.

Μετά από παρέμβαση πιστών και του τοπικού Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου «Αγιος Νικόλαος», το «Χριστός Ανέστη» ψάλθηκε στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με τα μέτρα που ίσχυσαν ανά την επικράτεια, και στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.

Μετά από την παρέμβαση πιστών, η πόρτα της εκκλησίας άνοιξε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, βάσει της εγκυκλίου της Μητρόπολης Δημητριάδος, για να τελεστεί η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία σε κατανυκτικό κλίμα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Κώστα Σακαβάλα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «πρυτάνευσε η λογική και η Αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε όπως προβλέπονταν, στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, με την συμμετοχή ψαλτών από το Παλιούρι, οι οποίοι ανέβηκαν στο αναλόγιο μετά από 20 χρόνια».

Παράλληλα, ο κ. Σακαβάλας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας π. Αμφιλόχιο Μήλτο και τους ιερείς του ναού, για την συνδρομή τους, στην τέλεση της Αναστάσιμης Ακολουθίας, σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυσαν φέτος, υπενθυμίζοντας ότι οι ιερείς του ναού τελούν τις θείες λειτουργίες και ακολουθίες στον Αγιο Νικόλαο Παλιουρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου