ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένες» μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας

παγωμένες-μέχρι-στιγμής-οι-προκρατ-606197

Υποτονικό έως «παγωμένο» χαρακτηρίζεται στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον για προκρατήσεις στα ξενοδοχεία, με τους επαγγελματίες της Μαγνησίας να κάνουν λόγο για αναστροφή κλίματος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

«Πέρυσι, την ίδια περίοδο υπήρχαν πολύ περισσότερες προκρατήσεις. Σήμερα δεν αγγίζουν ούτε το 10% των περσινών» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εμφανώς προβληματισμένος ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, αναφερόμενος στην κίνηση ενόψει Καθαράς Δευτέρας, αλλά και θερινής σεζόν.

Η αρνητική εικόνα του Σαββατοκύριακου αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, αλλά σε ευρύτερη βάση άλλη είναι η αιτία του προβλήματος. «Πολλές είναι οι αιτίες, με βασικότερες την εκλογολογία, τη ραγδαία άνοδο της Τουρκίας ως δημοφιλούς προορισμού και κυρίως την οικονομική στενότητα του κόσμου» υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης.

Ο αυξημένος ΦΠΑ στον τουρισμό, που δεν αφήνει περιθώρια στους επαγγελματίες για μείωση των τιμών, είναι άλλο ένα «χτύπημα» όπως σημειώνει ο ίδιος.

«Οι τουρίστες δεν κάνουν νωρίτερα τις κρατήσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά αναζητούν προσφορές της τελευταίας στιγμής και φθηνά καταλύματα. Οι ελάχιστοι που έχουν την οικονομική άνεση πιθανόν θα κάνουν τις κρατήσεις τους με πιο χαλαρούς ρυθμούς» είπε.

Πορταριά, Μακρινίτσα και Βόλος παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της χειμερινής περιόδου, αλλά σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου των ξενοδόχων μικρότερο ποσοστό κινείται προς το Ανατολικό Πήλιο και τις υπόλοιπες περιοχές κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προοπτικές ενδυνάμωσης του τουριστικού ενδιαφέροντος ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς ο πρόεδρος των ξενοδόχων εμφανίστηκε προβληματισμένος, ενώ επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι απογοητευτική για τους επαγγελματίες, οι οποίοι αναμένουν ακόμη την ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κατά τη χειμερινή περίοδο για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου