ΤΟΠΙΚΑ

Ωριαία διακοπή ηλεκτροδότησης χθες σε Βόλο, Ν. Ιωνία

ωριαία-διακοπή-ηλεκτροδότησης-χθες-σ-606051

Ωριαία διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε τμήματα του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και περιαστικών περιοχών στις γραμμές Μελισσάτικα – Κερασιά – Κανάλια όπως και Μάραθος – Κριθαριά – Ν. Αγχίαλος.

Η διακοπή, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΔΕΔΗΕ κ. Αχιλ. Τσιργούλα, προέκυψε στις 13.30 όταν ενεργοποιήθηκαν αυτόματα τα συστήματα προστασίας μιας κεντρικής γραμμής υψηλής τάσης στον υποσταθμό Αλιβερίου.

«Το αυτόματο σύστημα προστασίας ενεργοποιήθηκε καθώς αναγνώρισε βλάβη και προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές στο δίκτυο, διεκόπη η ηλεκτροδότηση. Αν επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε την ενέργεια σε επίπεδο οικιακού δικτύου, εντελώς απλοϊκά, είναι σαν να έπεσε μια ασφάλεια στο σπίτι μας για να προστατέψει το οικιακό δίκτυο και τους χρήστες του. Τα συνεργεία τεχνικών του ΔΕΔΗΕ, κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον απαραίτητο έλεγχο ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος προστασίας.

Η διαδικασία διερεύνησης διήρκεσε περίπου μια ώρα και στις 14.24, απενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Η ωριαία περίπου διακοπή ηλεκτροδότησης, αφορούσε τμήματα της Νέας Ιωνίας, τμήματα του Βόλου στα Παλιά, στην Πλ. Ελευθερίας κ.α. καθώς και σε περιοχές από τα Μελισσάτικα μέχρι τα Κανάλια αλλά και στον άξονα από Μάραθο – Κριθαριά προς Μεγάλη Βελανιδιά, Χρυσή Ακτή και Ν. Αγχίαλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου