ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν μετά από έξι μήνες τα φροντιστήρια για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

ανοίγουν-μετά-από-έξι-μήνες-τα-φροντισ-605782

Ικανοποίηση από τις ανακοινώσεις – Ακατανόητη για τους εκπαιδευτικούς φροντιστές η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου

Στα φροντιστήρια επιστρέφουν μετά από έξι μήνες οι περίπου 1.500 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Η διά ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, στην τελική ευθεία των πανελλαδικών, έφερε ικανοποίηση σε εκπαιδευτικούς φροντιστές, αλλά και τους υποψηφίους, οι οποίοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ζητούσαν με αγωνία να επιστρέψουν.

«Τα παιδιά της γ’ λυκείου που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι συνειδητοποιημένα και μελετούν. Το άνοιγμα των φροντιστηρίων, ιδίως αυτή την περίοδο, θα συμβάλλει στην ψυχολογία των υποψηφίων που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Καθημερινά, οι μαθητές ζητούσαν όλο και πιο έντονα να επιστρέψουν στα φροντιστήρια», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Νάνος.

Ωστόσο η απόφαση επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων μόνο για τους μαθητές της γ’ λυκείου που προετοιμάζονται για τη μάχη των πανελλαδικών χαρακτηρίζεται ακατανόητη και απαράδεκτη από τον τοπικό σύλλογο.

«Από Δευτέρα ανοίγουν όλες οι σχολικές μονάδες. Τα παιδιά θα υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Είναι ασφαλές να πηγαίνουν στο σχολείο, να προαυλίζονται σε μεγάλες ομάδες, να πίνουν καφέ με τις παρέες τους, αλλά δεν είναι ασφαλές να έρθουν στα φροντιστήρια όπου εφαρμόζονται όλα τα μέτρα και επιπλέον λειτουργούν ολιγομελή τμήματα;», διερωτάται ο κ. Νάνος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα προκαλέσει δυσλειτουργία στα φροντιστήρια, καθώς πρακτικά είναι δύσκολα εφαρμόσιμη η διά ζώσης εκπαίδευση για τους μαθητές της γ’ λυκείου και η εξ αποστάσεως για τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί φροντιστές αντιδρούν και στην απόφαση μη διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων. «Ούτε πέρυσι είχαν γίνει εξετάσεις. Οι μαθητές που θα δώσουν για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε την ψυχολογία των εξετάσεων. Ως φροντιστήρια θα αναπροσαρμόσουμε το καλοκαιρινό πρόγραμμά μας και θα διοργανώσουμε εξετάσεις εφ’ όλης της ύλης, προκειμένου να εντοπίσουμε κενά και αδυναμίες. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, ακόμη και οι δυνατοί μαθητές δυσκολεύονται να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο», αναφέρει ο κ. Νάνος.

«Γόρδιος δεσμός» το άνοιγμα για τα κέντρα ξένων γλωσσών

Από την ερχόμενη Δευτέρα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν διά ζώσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την προετοιμασία των εξετάσεων.

Ωστόσο, ο όρος… των εξετάσεων μετατρέπει τη λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών σε… «Γόρδιο Δεσμό».

«Περιμένουμε να δοθούν διευκρινίσεις από το Υπουργείο για να γνωρίζουμε πώς θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Υποψήφιοι για εξετάσεις υπάρχουν ακόμη και σε μικρές τάξεις έστω κι αν δεν είναι όλοι. Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα θα κάνει κατά το ήμισυ τηλεκπαίδευση και κατά το ήμισυ θα παρακολουθεί διά ζώσης μαθήματα», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μελίνα Κωτσάκη.

Σημειώνεται ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών όπως και τα φροντιστήρια μέση εκπαίδευσης δεν έχουν λειτουργήσει δια ζώσης ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και οι μαθητές έχουν κουραστεί από το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. «Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ο βασικός τρόπος διδασκαλίας. Το δια ζώσης μάθημα δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Θέλουμε να λειτουργήσουμε κανονικά, με μέτρα. Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε ολιγομελή τμήματα μαθητών και επιπλέον τα μαθήματα αφορούν σε λίγες ώρες, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα», σημειώνει η κ. Κωτσάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου