ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές και στο Βόλο για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου

ουρές-και-στο-βόλο-για-τις-δηλώσεις-το-851206

Με αυξητικούς, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ρυθμούς συνεχίστηκε και χθες, πρώτη ημέρα μετά το τριήμερο της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, η υποβολή των αιτήσεων για το Κτηματολόγιο από τους ιδιοκτήτες που έχουν δικαιώματα σε ιδιοκτησίες (οριζόντιες ή κάθετες) και που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, στο Κτηματολογικό Γραφείο που λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Ουρές δεν είχαν σχηματιστεί χθες πρώτη ημέρα, κάτι που αναμένεται, ωστόσο να γίνει τις επόμενες μέρες, αφού από τα 100.000 δικαιώματα που υπολογίζονται ότι θα κατατεθούν στο Κτηματολογικό Γραφείο του Βόλου τα δικαιώματα που έχουν υποβληθεί, δεν υπερβαίνουν τα 30.000. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες και μετά την επιστροφή όλων των αδειούχων η κίνηση να αυξηθεί, όπως και η επέκταση του ωραρίου εξυπηρέτησης, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εξυπηρετούν τους δικαιούχους. Σημειώνεται πως το ωράριο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και κατά τις ώρες από 8.30 το πρωί μέχρι 3.30 το μεσημέρι, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να τηλεφωνούν στο 63631. Στα αξιοσημείωτα του πλεονεκτήματος που έχει το Κτηματολογικό Γραφείο του Βόλου είναι ότι στο Κτηματολογικό Γραφείο μπορούν να δηλώσουν όσοι Βολιώτες έχουν ιδιοκτησίες και στις πόλεις της Λάρισας, της Καρδίτσας, της Λαμίας και της Λειβαδιάς. Ιδιοκτήτες που έχουν ιδιοκτησία σε άλλες πόλεις εκτός των παραπάνω πόλεων, μπορούν να αποστείλουν τη σχετική αίτηση, μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε μέσω Ιντερνετ είτε με συστημένη επιστολή του Ταχυδρομείου.
Επειδή κοντά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν υπάρχει τράπεζα και προκειμένου να μην υποβληθούν σε διπλή ταλαιπωρία οι δικαιούχοι, καλό είναι πριν μεταβούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, να έχουν πληρώσει προηγουμένως το «κτηματόσημο» σε μία τράπεζα ή στο Ταχυδρομείο που ως γνωστόν είναι 35 ευρώ για κάθε δικαίωμα και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα που αντιστοιχεί σε αποθήκη ή σε θέση γκαράζ. Για την πληρωμή του κτηματόσημου συμπληρώνουν μία αίτηση με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, αριθμός ΑΦΜ, και το αναλογούν ποσό που ισούται με τον αριθμό των δικαιωμάτων Χ 35 ή Χ 20 ευρώ).
Πριν πάτε στο Πανθεσσαλικό πρέπει να έχετε μαζί σας αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας, αντίγραφο της φορολογικής σας δήλωσης ή κάποιου άλλου δημόσιου εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, αντίγραφο του συμβολαίου του ακινήτου και δυνητικά κάποιο τοπογραφικό της οικοδομής ή του διαμερίσματος.
Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς μέχρι τώρα από το ΥΠΕΧΩΔΕ να έχει γίνει οποιαδήποτε νύξη για πιθανή παράταση της σχετικής προθεσμίας, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς όπως έχει ήδη γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και πληρωμές για έργο ύψους 80.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από Προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τη ψηφιοποίηση των δεδομένων των ακινήτων. Πάντως η όποια παράταση θα κριθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και ανάλογα με το ρυθμό με τον οποίο θα κινηθεί τον επόμενο μήνα η κατάθεση των δηλώσεων από τους υπόχρεους δικαιούχους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου