ΤΟΠΙΚΑ

Τι μου λέτε, κάνουν τέτοια πράματα οι μπράβοι;

τι-μου-λέτε-κάνουν-τέτοια-πράματα-οι-μπ-851206

Σιγά την είδηση. «Κύκλωμα ναρκωτικών, με πρωταγωνιστές μπράβους νυχτερινών κέντρων, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Μύκονο». Θυμίζει τον κανόνα που διδάσκεται στους μαθητές της δημοσιογραφίας, κατά τον οποίο είδηση δεν είναι όταν σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, αλλά το αντίθετο. Έτσι και εδώ. Είδηση θα ήταν αν όπου ανθούν οι επενδύσεις της μαφίας σε νυχτερινά κέντρα και οι μπράβοι, δεν ανθούσαν και τα ναρκωτικά.
Γιατί τους θέλουν τους μπράβους, δήθεν θυρωρούς; Για να τους ρωτάνε οι εισερχόμενοι που είναι οι τουαλέτες; Ή να προσέχουν μήπως τα «πιπίνια» στην πίστα δείξουν τίποτε παραπάνω από όσο επιτρέπουν τα… χρηστά ήθη των καταστηματαρχών και των μπράβων τους;
Κατά κύριο λόγο είναι αυτοί στους οποίους απευθύνονται τα συχνάκις ανήλικα παιδιά που ξεφαντώνουν στους «μπιτάτους ρυθμούς», που είναι και αυτοί μέρος του σχεδίου διέγερσης, για αναζήτηση «πράματος» που θα τους «ανεβάσει». Αυτοί που φροντίζουν και για την εξαφάνιση των ναρκωτικών αν συμβεί, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, να γίνει και κάποιο «ντου» από την αστυνομία.
Μέρος του σχεδίου είναι και η ώρα έναρξης αυτών των «ναών πολιτισμού» μετά τα μεσάνυχτα, όταν συνήθως το «κράτος» και τα όργανά του «κοιμούνται». Ή έστω κοιμούνται περισσότερο από όσο την ημέρα.
Το πιο κωμικό της ιστορίας είναι να μένει η εντύπωση ότι το κρούσμα αυτό είναι «μεμονωμένο», όπως ασφαλώς θα μας πουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ξενυχτάδικων της Μυκόνου, όταν ακόμη και μυκονιάτικες γάτες ξέρουν σε ποια γωνιά θα βρουν «κόκα», πού έχει «χάπια» και πού… ανθούν οι «φούντες».
Αλλά βλέπετε λόγω του ότι η Μύκονος είναι μαγνήτης και των εμφανιζόμενων ως «επωνύμων» και κάθε τσόκαρου που το παίζει «γκλαμουριά», επειδή ασχολούνται μαζί του τα «κουσκουσιάρικα» περιοδικά και οι ανάλογες εκπομπές της τηλοψίας, τα όργανα του κράτους έχουν μια…συστολή στην εκτέλεση του καθήκοντός τους, τελείως δυσανάλογη προς την καταστολή με την οποία ευχερώς αντιμετωπίζουν ανέργους, παραγωγούς και κάθε άλλον που διαμαρτύρεται, διεκδικώντας καλύτερη ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου