ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Συνεχίζονται οι δεήσεις για την ελληνική οικονομία …

Κάποτε η προφορά και μόνο του ονόματος Παυλίδης γέμιζε γλύκα το στόμα σου. Τώρα τα κυβερνητικά στελέχη το συγκεκριμένο όνομα το αντιμετωπίζουν ως δηλητηριώδες σκεύασμα. Είχε δεν είχε ο πρώην Υπουργός Αιγαίου έγινε η Χαλκιά της πολιτικής. Τώρα όμως και 400άρι να κάνει με παγκόσμιο ρεκόρ δεν σώζεται.

Υποκρισία μέχρι το κόκαλο. Παίξε λίγο τον ανεξάρτητο, παρακινούν οι βουλευτές τον πρώην Υπουργό Αιγαίου. Δηλαδή άμα υποδυθεί το ρόλο του ανεξάρτητου ο πρώην Υπουργός και ο επί πολλές τετραετίες βουλευτής ούτε γάτα ούτε ζημιά; Ρε συ πρέπει να ‘σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα, κι ακόμα μεγαλύτερη για να κουμαντάρεις τις μαούνες του Αιγαίου.

Ντόπες στον αθλητισμό, μίζες στην πολιτική. Πράγματι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… Σκέψου να σκάσει και κανένα ροζ σκάνδαλο στην Εκκλησία. Τουλάχιστον δεν πλήττουμε ποτέ.

Υποδοχή σήμερα το βράδι για το πλήρωμα της Αργούς. Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε είναι, αν θα τιμηθούν και οι κωπηλάτες που εγκατέλειψαν στα μισά του ταξιδιού. Έτσι κι αλλιώς κάποιοι άλλοι που εγκατέλειψαν την προσπάθεια συνολικά στη μέση του πελάγους απολαμβάνουν συνεχόμενων και πολυποίκιλων τιμών. Γιατί να μην τιμηθούν και οι κωπηλάτες που κουράστηκαν, βαρέθηκαν ή εκνευρίστηκαν. Άλλωστε στον τόπο μας η τιμή τιμή δεν έχει…

Με την ευκαιρία, τώρα που οι βάνδαλοι γκρέμισαν στο πάρκο του Αγίου Κων/νου το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν στήνουμε τον ανδριάντα του ναυάρχου Κούρτη για να θυμόμαστε τις στιγμές μεγαλείου και δόξας που χάρισε στον τόπο μας;

Κάποιος κακός συμπολίτης τις τελευταίες μέρες διαπίστωσε ότι τα ναυάγια της τοπικής πολιτικής σκηνής ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στο…ναυάγιο της Αργούς. Τι θέλει να πει και ποιους εννοεί ο ποιητής; Μη την ψάχνεις αδερφέ, να δεις που θα τα καταφέρουν, άλλωστε τα κούτσουρα πάντα επιπλέουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου