ΤΟΠΙΚΑ

Εδωσε τουριστικό «παρών» στο Βουκουρέστι

εδωσε-τουριστικό-παρών-στο-βουκουρ-604430

Το ραντεβού ανανεώνεται για τέλος Απριλίου σε τουριστική έκθεση της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσία της περιοχής στη διεθνή τουριστική έκθεση TTR στο Βουκουρέστι, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 15 Μαρτίου. Ηταν η 6η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εξωτερικού για το Δήμο Βόλου.

Η εκθεσιακή παρουσία του Δήμου Βόλου ήταν και πάλι κοινή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια συνεργασίας στην τουριστική προβολή. Ειδικά στην έκθεση του Βουκουρεστίου η συνεργασία των φορέων της περιοχής στην προβολή του τουριστικού προορισμού Βόλος – Πήλιο, ήταν η μεγαλύτερη δυνατή καθώς συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι της περιοχής δηλαδή ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο Δήμος Βόλου μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν συνεκθέτες και οι κύριοι υπεύθυνοι της συνολικής προσπάθειας προβολής της Θεσσαλίας και του Βόλου και του Πηλίου και φυσικά όλων των δυνατών στοιχείων των περιοχών στην Ρουμάνικη αγορά. Αναλυτικά σε ένα περίπτερο 25 τ.μ. εντός της επίσημης συμμετοχής της Ελλάδας οργανώθηκε η παρουσία του προορισμού Βόλος Πήλιο, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, όπου λειτούργησαν 2 stands προβολής και πληροφόρησης προορισμού και ένα stand για τους επιχειρηματίες του τουρισμού από όπου διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Ταυτόχρονα λειτούργησε χώρος γαστρονομίας σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις γεύσεις του τόπου μας. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή όλων των φορέων. Ετσι, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου υποστήριξε την εντυποδιανομή αλλά και τις υπηρεσίες μετάφρασης, ενώ ο Δήμος Νοτίου Πηλίου βοήθησε επίσης στην εντυποδιανομή αλλά και στη δράση της γαστρονομίας μέσω του γυναικείου συνεταιρισμού Εσπερίδες. Τέλος, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας είχε το γενικό συντονισμό της πολυήμερης γαστρονομικής εμπειρίας και επίσης υλοποίησε με επιτυχία μια πρώτη δράση προβολής του προορισμού στους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Παράλληλα, πολλοί επαγγελματίες, που συνόδεψαν την αποστολή στο Βουκουρέστι, την μετακίνηση της οποίας ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έκαναν πολυάριθμες συναντήσεις με πράκτορες της Ρουμανίας συμβάλλοντας στην διείσδυση στην αγορά.

Αυτή η σύνθετη προσπάθεια έδειξε ότι μια κοινή παρουσία όλων των φορέων είναι εφικτή και παρ’ όλες τις δυσκολίες που εμφανίζονται στις πολυπληθείς αποστολές, η απόλυτα θετική διάθεση όλων των συμμετεχόντων για βοήθεια και αλληλεγγύη σε κάθε στιγμή της έκθεσης ήταν ένα μήνυμα σε όλους ότι τελικά ο τουρισμός μπορεί να ενώσει.

Στην έκθεση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Δεσπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Δ. Βόλου κ. Θ. Θεοδώρου, οι Πρόεδροι των επιτροπών τουριστικής προβολής Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Απ. Σουλδάτος και Δήμου Ν. Πηλίου Δ. Παντελής, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης και ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ. Λεβέντης, υπηρεσιακοί παράγοντες και κυρίως πλήθος επαγγελματιών.

Με ειλικρινείς ευχές προς όλους τους επιχειρηματίες και ανθρώπους που απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού, για μια αισιόδοξη και αποδοτική σεζόν που ξεκινά, ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί όλους του συνεργάτες που βοήθησαν με την παρουσία τους ακόμη μια προσπάθεια προβολής και ανανεώνει το ραντεβού για την τελευταία προγραμματισμένη τουριστική εκθεσιακή παρουσία, η οποία θα γίνει στην Κύπρο στο τέλος Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου