ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο Βολιώτης που έκρυβε 350 δόσεις «λευκού θανάτου»

στη-φυλακή-ο-βολιώτης-που-έκρυβε-350-δόσε-604098

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του ΤΔΝ σε διακινητή ναρκωτικών ουσιών

Σκηνές Σικάγο προχθές στο κέντρο της πόλης. Υποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καταδιωκόταν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Μετά από τη σύλληψή του οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του μία ποσότητα ηρωίνης, που ισοδυναμεί με 350 δόσεις «λευκού θανάτου» και μισό κιλό χασίς.

Πρόκειται για ποσότητες ναρκωτικών που ο διακινητής θα προωθούσε σε πιάτσες τοξικομανών του Βόλου έναντι αδράς αμοιβής. Ενδεικτικά η ηρωίνη θα πωλούταν αντί του ποσού των 10.500 ευρώ.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε έναν 53χρονο Βολιώτη καταφέρνοντας άλλη μία επιτυχία στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο γύρω στις 3 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης ο διακινητής αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα των αστυνομικών, εγκατέλειψε το όχημά του και άρχισε να τρέχει πεζή.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και μετά από λίγη ώρα τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στον έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σε διάφορες κρυψώνες τα ναρκωτικά που είχε στην κατοχή του ο 53χρονος και ετοιμαζόταν να διακινήσει.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 491,45 γραμμαρίων, επτά νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 35,15 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως βάρους 50,46 γραμμαρίων.

Ακόμη εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα ναρκωτικό δισκίο, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν τον δράστη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικές ουσίες, μέχρι που ο διακινητής έπεσε στην παγίδα τους.

Επισημαίνεται ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και απείθεια και στη συνέχεια παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου.

Αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε και η απόφαση φυλάκισής του, η οποία αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου