ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μπέος συνειδητά επιλέγει τη διασπορά ψευδών φημών

συριζα-ο-μπέος-συνειδητά-επιλέγει-τη-δ-604073

“Ο Μπέος συνειδητά επιλέγει τη διασπορά ψευδών φημών που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, προκειμένου να ερεθίσει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μιας μικρής μερίδας της τοπικής κοινωνίας και να παραστήσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό της”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου ότι σχεδιάζεται εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο “Γεωργούλα” στη Νέα Ιωνία, μετά την απομάκρυνση της 32η Ταξιαρχίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Για μια ακόμα φορά ο κ. Μπέος απέδειξε την επικινδυνότητα του για την ομαλότητα και την Δημοκρατία στην πόλη μας, με τις δηλώσεις του ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Γεωργούλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές και πως αν συμβεί αυτό θα χυθεί αίμα.

Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά τη δέσμευση του ΥΕΘΑ, σε σύσκεψη με βουλευτές και την ηγεσία της Περιφέρειας, πως σε περίπτωση μελλοντικής απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα υπάρξει αντικατάσταση από ισοδύναμες στρατιωτικές μονάδες.

Ο Μπέος συνειδητά επιλέγει τη διασπορά ψευδών φημών που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, προκειμένου να ερεθίσει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μιας μικρής μερίδας της τοπικής κοινωνίας και να παραστήσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό της. Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει κανένα όριο. Η αλήθεια και η κοινωνική ειρήνη αποτελούν καταστάσεις μέσα στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει. Για αυτό ισοπεδώνει την πρώτη και απειλεί τη δεύτερη με εμπρηστικές δηλώσεις αδιανόητες για οποιονδήποτε άλλο Δήμαρχο της Χώρας μας.

Πίσω από το ρατσιστικό παραλήρημα και τις άθλιες και επικίνδυνες πρακτικές κρύβεται η αγωνία της δημοτικής αρχής να καλυφθεί η απουσία της από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, η έλλειψη κάθε έργου που διευκολύνει την καθημερινότητα (για αυτό οικειοποιείται σαν δικά της, έργα του υπουργείου Υποδομών όπως είναι οι κυκλικοί κόμβοι), η αδυναμία της να προγραμματίσει οτιδήποτε θετικό για το μέλλον του τόπου, η βαθύτατη άγνοια της για οποιαδήποτε διαδικασία δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας, που εκφράσθηκε κραυγαλέα πρόσφατα με την απίστευτη δήλωση της που απαξίωνε το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτουμε, το Πανεπιστήμιο.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα απαλλάξουν την πόλη μας από αυτή την, από κάθε πλευρά, απαράδεκτη δημοτική αρχή. Η πόλη θα γυρίσει σελίδα και ο ιστορικός του μέλλοντος θα μελετά τις μεθόδους που κατέστησαν δυνατή την ύπαρξη αυτής της μαύρης παρένθεσης στην ιστορία μιας δημοκρατικής πόλης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου