ΤΟΠΙΚΑ

Προωθούν τα νήπια σε ιδιωτικά!

προωθούν-τα-νήπια-σε-ιδιωτικά-851206

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 250 και πλέον οικογένειες εξαιτίας της ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας να δώσει ακόμη και μία σαφή απάντηση προς τον Δήμο Βόλου, εάν θα λειτουργήσουν φέτος τμήματα νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου.

Το αίτημα του ΟΚΠΔΒ κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στις 17 Ιουλίου και μέχρι χθες 1η του Σεπτέμβρη – δεν δόθηκε καμία απάντηση- αντίθετα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ απαντούν μέσα σε δύο ημέρες.

Αγανακτισμένοι γονείς που περιμένουν απάντηση από μέρα σε μέρα μαζί με τον ΟΚΠΔΒ και παραπέμπονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από την προηγούμενη Παρασκευή η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παραπέμπει τους γονείς σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, προκαλώντας τη μήνι τους.

Αρκετές καταγγελίες έφτασαν από προχθές και στον Οργανισμό του Κέντρου Παιδιού, όπου απευθύνονται γονείς για να πληροφορηθούν εάν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ενδιαφερόμενοι με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποθάρρυναν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ολοήμερα νηπιαγωγεία με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις, τους παρέπεμψαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Μάλιστα ορισμένοι γονείς κατήγγειλαν ότι τους ενημέρωσαν και για τη σχετική λίστα με τα υπάρχοντα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο Βόλο για να τους (;) εξυπηρετήσουν.

«Οι συγκεκριμένες καταγγελίες έφτασαν και σε εμάς» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΚΠΔΒ Παντελής Πελεκάνος αλλά και η Διευθύντρια του Οργανισμού κ. Νικολέτα Μπέντα. «Αρκετοί γονείς προσήλθαν για να μας καταγγείλουν ότι η ίδια η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης πρότεινε σε γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, διότι τα ολοήμερα που υπάρχουν είναι πλήρη…».

Την ίδια ώρα ακόμη και στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στελέχη του ΟΚΠΔΒ με το Υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθούν εάν υπάρχει καμία εξέλιξη, δεν πήραν καμία σαφή απάντηση, παρά υποσχέσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τέλους της εβδομάδας. Την ίδια… ασαφή απάντηση εισέπραξαν και τα στελέχη του ΔΟΥΚ αντίστοιχα, που έχει επίσης καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς λειτουργεί τον Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

“Η Πολιτεία οφείλει, υλοποιώντας το νομοσχέδιο για την προσχολική αγωγή, να εξασφαλίσει την φοίτηση των νηπίων σε ολοήμερα νηπιαγωγεία” τόνισε ο κ.Πελεκάνος, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη αυτή την παρελκυστική πολιτική.

Για τις περισσότερες εργαζόμενες οικογένειες το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων νηπιαγωγείων είναι απαγορευτικό. Γι’ αυτό και πολλές οικογένειες ανακουφίστηκαν αρχές καλοκαιριού, έχοντας την αίσθηση ότι τελικά το Υπουργείο Παιδείας θα εγκρίνει το αίτημα του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού και θα δώσει την άδεια -από τη στιγμή που υπάρχει τεχνογνωσία και επισημονικό προσωπικό αλλά και οι κατάλληλες υποδομές- για να λειτουργήσουν δημοτικά νηπιαγωγεία.
Η ολιγωρία ωστόσο των αρμοδίων υπουργείων είχε ως αποτέλεσμα χθες 1η Σεπτεμβρίου να μην γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις , διαθέτουν σύγχρονες υποδομές και παιδαγωγικό εξοπλισμό και στελεχώνονται με εκπαιδευτικό προσωπικό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συνεχή κατάρτιση και μάλιστα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του επίσημου αναλυτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ και αμειβόμενο με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου