ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ για έλλειψη ασθενοφόρου στον Αλμυρό

εδε-για-έλλειψη-ασθενοφόρου-στον-αλμ-851206

Στη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» που αναφερόταν στο γεγονός ότι εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα η Νοτιοδυτική Μαγνησία έχει μείνει χωρίς ασθενοφόρο, προχώρησε χθες η Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρρά. Το θέμα αποκτά σημαντικές διαστάσεις από το γεγονός ότι η κ. Καρρά είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα που είχε προκύψει, είχε δώσει εντολή να αποσταλεί ασθενοφόρο του Νοσοκομείου στην περιοχή για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών της περιοχής, ωστόσο ασθενοφόρο και οδηγός δεν προσήλθαν στο Κ.Υ. Αλμυρού, ενώ η ίδια ουδέποτε ενημερώθηκε για την εξέλιξη.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η ίδια, ότι «ενημερώθηκα από την εφημερίδα για το περιστατικό, καθώς κανένας δεν είχε μπει στο κόπο να με ενημερώσει…»
Φανερά εκνευρισμένη για την εξέλιξη της υπόθεσης η κ. Καρρά ανέφερε με αυστηρό ύφος «ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται, άσχετα με τη θέση που κατέχουν.
Χθες η διοικητής του Νοσοκομείου είχε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας, όπου κύριο θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη του ασθενοφόρου στην περιοχή του Αλμυρού.
«Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τη δημόσια υγεία», τόνισε η κ. Καρρά, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα λύθηκε άμεσα χθες με την αποστολή ασθενοφόρου και οδηγού στο Κ.Υ. Αλμυρού για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και ήδη βρίσκεται εκτός από τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως εκτιμάται θα είναι έτοιμο να τεθεί και πάλι σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα(!)
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Καρρά ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από ΔΥΠΕ Θεσσαλίας η αγορά δύο ασθενοφόρων, το ένα για το Νοσοκομείο και το δεύτερο για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Το κόστος αγοράς καθενός εκτιμάται στις 85.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι να ανανεωθεί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου.
Στην πλειονότητά τους τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. χρονολογούνται από το 1985. Ελάχιστα έχουν αγοραστεί το 1996 και ακόμη λιγότερα από το 2003 και έκτοτε.
Τέλος κατά την χθεσινή συνάντηση της διοικητού του Νοσοκομείου Βόλου με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας, η κ. Καρρά ζήτησε τις προτάσεις τους για την κάλυψη των κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας του νομού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου