ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα προσφοράς στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

μάθημα-προσφοράς-στο-3ο-γυμνάσιο-βόλου-602401

Με αφορμή πρόσφατη δωρεά ποσού 300.000 ευρώ από ανώνυμο δωρητή στο Νοσοκομείο Βόλου

Αφορμή για ένα διαφορετικό μάθημα μέσα στην τάξη, ένα μάθημα προσφοράς από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο αποτέλεσε για το τμήμα Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου η πρόσφατη δωρεά ποσού 300.000 ευρώ από ανώνυμο πολίτη στο Νοσοκομείο Βόλου για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η φιλόλογος του τμήματος Ασημίνα Σαρδέλλη μίλησε στους μαθητές για την αξία της δωρεάς και οι μαθητές ανέλαβαν να γίνουν πολλαπλασιαστές της είδησης μέσα στο σχολείο, αλλά και στην οικογένειά τους, δημιουργώντας μία αλυσίδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

Συνέταξαν μία επιστολή, την οποία απευθύνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και θα την αποστείλουν και στη διοίκηση του «Αχιλλοπουλείου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ στο μέλλον θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή με δωρητές και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Στην επιστολή τους, με τίτλο «Υπάρχει ελπίς» οι μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου και η κ. Ασημίνα Σαρδέλλη αναφέρουν:

«Αξιότιμε κ. διευθυντά,

σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή με αφορμή το γεγονός ότι ένας ανώνυμος συμπολίτης μας δώρισε το γενναιόδωρο ποσό των 300.000 περίπου ευρώ στο Νοσοκομείο του Βόλου για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν. Γλώσσας η φιλόλογός μας η κ. Ασημίνα Σαρδέλλη μάς ενημέρωσε για το συγκεκριμένο γεγονός που κυριάρχησε τις προηγούμενες μέρες στην τοπική επικαιρότητα και συζητήσαμε εκτενώς. Αυτό αποτέλεσε για όλους εμάς τους μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου ένα σπουδαίο «μάθημα ζωής».

Ζώντας σε καιρούς εσωστρέφειας κάποιοι άνθρωποι, όπως ο ανώνυμος δωρητής, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Αυτό μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη και μας έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία!

Στο άκουσμα αυτού του αξιοσέβαστου ποσού που προσφέρθηκε κατακλυστήκαμε από ποικίλα συναισθήματα, με κυρίαρχο την υπερηφάνεια για την πράξη αυτή που αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς. Παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας κι έμπρακτης καλοσύνης! Ενα ευχαριστώ είναι λίγο και το λεξιλόγιο φτωχό για να περιγράψει σκέψεις που κάναμε, συναισθήματα που νιώσαμε, αποφάσεις που πήραμε… Μία μόνο φράση, του Μενάνδρου, τα περιγράφει όλα αυτά: «Ως χαρίεν άνθρωπος, ότ’ άνθρωπος η».

Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε μια υπόσχεση, ότι εμείς οι μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα της ανθρωπιάς σε όλους τους συμμαθητές μας κι εκείνοι με τη σειρά τους στις οικογένειές τους, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αλυσίδα» ευαισθητοποιημένων ανθρώπων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου