ΤΟΠΙΚΑ

Συστάσεις στους εργοδότες για τους εργαζόμενους στον κλάδο του delivery

συστάσεις-στους-εργοδότες-για-τους-ερ-602048

Την προστασία όλων των εργαζομένων και την τήρηση των όσων προβλέπει η εργατική νομοθεσία για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων ζητά το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων του Ν. Μαγνησίας, θέτοντας ζήτημα ειδικά για τους εργαζόμενους στον κλάδο του delivery.

Το θέμα της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας έθεσε χθες στην προισταμένη του Τμήματος Μάγδα Ηλιδάκη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που επισκέφτηκε την Επιθεώρηση εργασίας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Κώστα Στεργίου, Πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» κ.α, πραγματοποίησε την παρέμβαση στο ΣΕΠΕ ζητώντας να ενταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας και ειδικότερα στους μεταφορείς – ντελίβερι, στους εργοδότες των οποίων απαιτείται να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν σοβαρά ατυχήματα.

Το ΤΤΥΕ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων κανόνων ασφάλειας, με την σύμφωνη γνώμη και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Ν. Μαγνησίας ζητείται ιδιαίτερη προσοχή για τους εργαζόμενους που απασχολούνται ως διανομείς (delivery) σε επιχειρήσεις όπως fast food, καφετέριες, πιτσαρίες, ταβέρνες κλπ.

Στα πλαίσια αυτά και πέρα όλων των άλλων μέτρων που προβλέπει η εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας οι εργοδότες δεν θα πρέπει να στέλνουν εργαζόμενους σε περιοχές δυσπρόσιτες λόγω παγετού, με δίκυκλο ή με αυτοκίνητο χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου