ΤΟΠΙΚΑ

Υποθήκες ακινήτων κάθε δεύτερη μέρα σε Βόλο και Ν. Ιωνία για οφειλές

υποθήκες-ακινήτων-κάθε-δεύτερη-μέρα-σ-601809

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι δεσμεύσεις ακινήτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου για οφειλές στο Δημόσιο. Ενώ οι φορολογούμενοι αναμένουν τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες υποθηκεύουν και προσημειώνουν ολοένα και περισσότερα ακίνητα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα οι Δ. Ο. Υ. κάνουν κάθε δεύτερη μέρα και μία προσημείωση για υποθήκη ακινήτων.

Μέσα σε δύο μήνες οι υποθήκες ακινήτων έφτασαν τις 31 όταν ολόκληρο το 2017 δεν ξεπερνούσαν τις 23.

Η μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στις προσημειώσεις το 2018 οπότε το πρώτο εννεάμηνο ξεπέρασαν τις 160 συνεχίζεται και το τρέχον έτος και μάλιστα ενώ το σύνολο των φορολογούμενων βρίσκονται σε αναμονή της πολυαναμενόμενης ρύθμισης οφειλών στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο έγιναν συνολικά 30 προσημειώσεις και υποθήκες, εκ των οποίων οι οκτώ αφορούσαν σε διαταγές πληρωμής Τραπεζών, οι δώδεκα εκτελέστηκαν με εντολή των Δ.Ο.Υ. και οι δέκα κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.

Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο έγιναν 35 προσημειώσεις ακινήτων εκ των οποίων οι εννέα έγιναν μετά από διαταγή πληρωμής Τραπεζών, οι δέκα εννέα κατόπιν εντολής των Δ.Ο.Υ και οι εφτά κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού άνω των 10.000 ευρώ το ελληνικό Δημόσιο προχωρεί στη δέσμευση των ακινήτων ιδιοκτητών, οι οποίοι ενημερώνονται εγγράφως για το νέο καθεστώς των ακινήτων τους ταυτόχρονα με την εγγραφή των υποθηκών και πλέον δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.

Επισημαίνεται ότι η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες.

Αυτή τη στιγμή οι ρυθμίσεις που γίνονται για οφειλές στις Δ.Ο.Υ είναι από τέσσερις μέχρι δώδεκα δόσεις γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά στην τακτοποίηση των οφειλών.

Οι κατασχέσεις και οι μεταβιβάσεις

Κατασχέσεις ακινήτων πάντως από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό. Τον Ιανουάριο οι κατασχέσεις ήταν 14 εκ των οποίων οι πέντε έγιναν με εντολή Τραπεζών και οι εννέα με εντολή των Δ.Ο.Υ. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο οι κατασχέσεις ήταν δεκαέξι, εκ των οποίων οκτώ έγιναν από Τράπεζες και οκτώ από Δ.Ο.Υ.

Τέλος οι μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν τον Ιανουάριο ήταν 221 και οι πωλήσεις 59, ενώ τον Φεβρουάριο οι μεταβιβάσεις ήταν 188 και οι πωλήσεις 63.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου