ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα σωματείων σε σύσκεψη αύριο στον Βόλο για τα εργασιακά

κάλεσμα-σωματείων-σε-σύσκεψη-αύριο-στ-601137

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλούν σε σύσκεψη σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, με θέμα τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στo νομοσχέδιο για τα εργασιακά που φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα» για τους εργαζόμενους. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 6:30 στον αύλειο χώρο του Μεταξουργείου στον Βόλο. Σε κοινή ανακοίνωση- κάλεσμα που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Στις 6 Μάη, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, στην μεγάλη και μαχητική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Βόλο αλλά και σε όλη τη χώρα, στείλαμε μια πρώτη απάντηση στην όξυνση της επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου. Τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη εργασία, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων.
Ο αγώνας συνεχίζεται με αίτημα: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή.

Προχωράμε οργανωμένα, αποφασιστικά, στα επόμενα βήματα της οργάνωσης του αγώνα μας.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στη σύσκεψη και να συμβάλει με τη γνώμη του και τη δράση του στην προετοιμασία της κλιμάκωσης της πάλης, τη Τετάρτη 12 Μάη, στον αύλειο χώρο του Μεταξουργείου Βόλου, στις 6.30 μ.μ.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου