ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

“Πνίγεται” στο γάλα και αγόρασε κινέζικο!

ΤΕΛΙΚΑ, μάλλον ανασκολοπισμός τους χρειάζεται τους Ολλανδούς εκείνους που αναστάτωσαν από χθες την Ευρώπη με τις σοκολάτες και τα μπισκότα παρασκευασμένα από κινέζικο γάλα με μελαμίνη. “Πνίγεται” στο γάλα η χώρα τους και προτίμησαν το κατά τι φθηνότερο επικίνδυνο κινέζικο γάλα για τις λιχουδιές. Αυτές που μπορεί να “απέδρασαν” προς άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και να καταλήξουν-ποιος ξέρει; -και στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, για παράδειγμα.
(Τι να το κάνω, ρε ιπτάμενε Ολλανδέ, που τα απέσυρες, όπως μου λες; Το χυμένο γάλα μαζεύεται; Δε μαζεύεται, όσο κι αν χύνεις κροκοδείλια δάκρυα…)

Κινητοποίηση εδώ…

ΝΑ δείτε πως σήμανε συναγερμός από χθες και στο Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου στο Βόλο και στον ΕΦΕΤ. Οι ελεγκτές του ξεσκονίζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ.
(Σφαίρα στα νεφρά ο καρκίνος από μελαμίνη -μου λέει ο καθηγητής Δημ. Κουρέτας. Τρέμω…)

Και χυμός από πουθενά…

ΑΧ, το φχαριστήθηκα. Αναψα κι άλλες φωτιές σε όσους πρέπει να ελέγχουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα. Στον ίδιο καθηγητή βιοχημείας ένας πατέρας προσκόμισε χυμό χωρίς ταυτότητα. Από το πουθενά…
(Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χ… μπιιιπ ο κ… μπιιιπ. Κυριολεκτικά στην περίπτωση…)

Αρχοντες, τυφλώθηκα…

ΠΟΣΟ θα το θελα μετά τη σύσκεψή τους νομάρχης και δήμαρχοι να κάνουν χθες μια τσάρκα με την πυκνή ομίχλη ορατότητας μηδέν στο Πήλιο, όπως οι απλοί πολίτες. Θα καταλάβαιναν τι θα πει βερίκοκο να οδηγείς στα τυφλά, χωρίς διαχωριστική γραμμή…
(Την τύφλα μου, γαμώτο…)

Ξανά για διαγραμμίσεις…

ΚΑΝΕΙΣ Νομάρχης δεν αποδέχθηκε την καυτή πατάτα συντήρησης εθνικής οδοποιίας , χωρίς πόρους -μου λέει ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς. Ωστόσο η διαγράμμιση στο Πήλιο θα γίνει σε λίγες μέρες.
(Τόκα το, Ηλία; Μη σβηστούν η δήλωση και οι γραμμές. Πρόσεξε. Θα ξεφτιλιστούμε, στο λέω…)

Οχι ΠΑΣΟΚ ρεμούλας

ΦΛΟΓΙΣΤΡΟ ήταν χθες η γλώσσα του Μανώλη Σκουλά, του φοιτητή που είχε διεκδικήσει την προεδρία της ΠΑΣΠ πανελλαδικά. “Δεν θέλουμε πάλι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας”, είπε.
(Δηλαδή Μανωλάκη, όχι ν αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλ΄ τα ρούχα του αλλιώς, μου λες…)

Καταπέλτης πάλι…

Ο ΙΔΙΟΣ συνεκπρόσωπος της ΠΑΣΠ ήταν καυστικός και σ΄ άλλο σημείο: “Οι υψηλά ιστάμενοι της Χαρ. Τρικούπη καλά θα κάνουν να σκύψουν στις διεκδικήσεις μας για την ανεργία, την ακρίβεια…” (Σου λέω, μπούφο Ιλαρίωνα, αγρίεψε η καρδιά των νέων. Ξύπνα τούς πολιτικάντηδες…)

Α,Β,Γ ηλικία…

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ηλικίες. Όλες, μα όλες, συνέπεσαν προχθές βράδυ στη μισή-μισή αίθουσα του δημαρχείου. Από δω η εκδήλωση για την τρίτη ηλικία, μεστή περιεχομένου και νοημάτων. Και από κεί να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με τσιρίγματα ορισμένων πρωτοδευτερότριτης ηλικίας.
(Ο σοφός κυρ Τάσος, φλέρταρε προς την άλλη αίθουσα. Στη γλυκύτητα της ωριμότητας…)

Μη δουλευόμαστε…

ΕΛΑ τώρα, δήμαρχε. Ομορφα τα λόγια για να παραδειγματιζόμαστε από τους προκατόχους, τους ωριμότερους, αλλά πόσο σάρκωσαν οι πρόσφατες κουβέντες Κουντούρη-Πιτσιώρη;
(Για τον δεύτερο δεν εννοώ, ντε και καλά, τους ωριμότερους. Διορθώνω. Τους ωραιότερους…)

Λεπτό προς λεπτό…

ΝΑ πώς τροφοδοτείται ο τιμάριθμος. Αγοράζεις στο μάρκετ ένα είδος των 3,36 ευρώ και με 4 ευρώ, λες στη ταμία τα ρέστα δικά σου. ΄Η η ταμίας αντί των εννιά λεπτών σου δίνει ρέστα 5.
(Δίνεις και συ άλλα 5, μούτζα, στη μούρη σου, γιατί ντράπηκες να ζητήσεις τις πάλαι ποτέ 17 δρχ. και χαλαρώνεις)

Δεν είναι η καλύτερή τους

ΛΕΝΕ πως οι κ.κ. Μπέος και Γιδόπουλος, μεγαλομέτοχοι Ολυμπιακού και Νίκης αντίστοιχα, δεν αισθάνονται κατάλληλη την ώρα για να ξιφουλκήσουν.
(Τα δυσάρεστα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακο-Δευτέρας τους τροχοπέδησαν…)

Φύγε προς εμού…

ΑΠΟ πολύ δικομανία, δε νομίζεις, καλέ μου Ιλαρίωνα, πως πάσχουμε τον τελευταίο καιρό; Μήνυση Μπέου κατά συντονιστή ΠΑΣΟΚ, αγωγή Βολιώτη της Περιβαλλοντικής κατά Ντίτορα κ.ο.κ.
(Οπότε θυμήθηκα το “φύγε προς εμού” που έλεγε Τρικαλινός μαργαριτολόγος σε δικαστήριο)

Αγωγή 45.000 ευρώ

ΕΙΝΑΙ καιρός για χασομέρια, μωρέ, στα δικαστήρια; Είδα τον αρμόδιο αντινομάρχη κατά του οποίου η αγωγή με ζητούμενη αποζημίωση 45.000 ευρώ, να προετοιμάζεται για να την αποκρούσει τον Ιούνιο. Να αποδείξει ότι όσα είπε και θεωρήθηκαν συκοφαντικά, ήσαν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μηλεών για “ιχθυοτροφείο του ΠΑΚΟΕ στα Κ. Νερά”.
(Δήμαρχε Μηλεών, από πυροπροστασία γνωρίζεις. Σπεύσε, λοιπόν, πυροσβεστικά…)

Επιλεκτικά;

ΠΩΣ να ερμηνεύσω τις κατευναστικές δηλώσεις Κ. Καρτάλη για επίδειξη ψυχραιμίας μεταξύ Μπέου και συντονιστική ΠΑΣΟΚ, μετά τη μήνυση του πρώτου, χωρίς όμοια στάση και για την αγωγή Βολιώτη κατά Ντίτορα.
(Επιδέχεται κάποια πολιτική ανάλυση το πράμα. Δεν μπορεί…)

Περιβαλλοντικά…

ΜΗΝ επιμένεις, φιλενάδα, να πιστέψω ότι οι οικολόγοι πατάνε σε δύο βάρκες με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το άλφα ή το βήτα γκολφ. Το ιερό και το ανίερο.
(Θα μας πάρουν με τα μπαστούνια, θυμήσου το…)

Ξεπαραχώθηκαν…

ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ πάλι με τις βροχές αγροτικοί δρόμοι και χωράφια στις καμένες περιοχές Συκής και Νεοχωρίου, μου λένε οι εκεί απελπισμένοι.
(Τους συλλογιέται κανείς, ή να ροβολήσουν όλοι προς την αστυφιλία; Κοντέ, Ψηλέ, Χοντρέ;)

Παπαρούνα…

ΤΡΟΜΑΞΑ χθες από το αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Τον έκαναν τούρμπο…
( Ε, ποιοι άλλοι; Οι υπουργοί του, φυσικά. Με τα yes men τους. Επαθε με τα παλαμάκια τους!)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου