ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Δυνατό μαθηματικό μυαλό

κωνσταντίνα-ρασβάνη-δυνατό-μαθηματι-59968

Μεγάλη επιτυχία για τον Βόλο, το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το 5ο Γυμνάσιο, συνιστά η πρόκριση της μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου, Κωνσταντίνας Ρασβάνη, στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις αρχές Ιουνίου.

«Είναι η πρώτη φορά που μαθητής από τον Βόλο προκρίνεται στη Βαλκανική Ολυμπιάδα», ανέφερε με καμάρι η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Στέλλα Δημητρακοπούλου.

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη ήταν μία από τους δύο μαθητές της Μαγνησίας που διακρίθηκαν στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, λαμβάνοντας εισιτήριο για τους προκριματικούς της Βαλκανιάδας, που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και αποδείχθηκε δυνατό μαθηματικό μυαλό, αφού ήταν η μία από τους έξι μαθητές που προκρίθηκαν στη Βαλκανιάδα του Ιουνίου

Σημειώνεται ότι η Κωνσταντίνα Ρασβάνη μαθήτρια της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς. Πρόσφατα διακρίθηκε και σε διαγωνισμό αστρονομίας. Της αρέσουν τα μαθητικά και παρακολουθεί τα μαθήματα που διοργανώνει το παράρτημα Μαγνησίας της ΕΜΕ, ενώ λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς, δοκιμάζοντας τις γνώσεις και τις δυνάμεις της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου