ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Εκκληση για περιστολή κατανάλωσης νερού

δευαμβ-εκκληση-για-περιστολή-κατανάλ-599243

Με ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες του Δήμου Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ απευθύνει έκκληση για περιστολή της κατανάλωσης νερού και έλεγχο του εσωτερικού δικτύου των κατοικιών, προκειμένου να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ομαλοποίηση της υδροδότησης.

Αναλυτικά στην ανοικτή επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες – καταναλωτές, Παρακαλούμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξισορρόπηση του εσωτερικού υδραγωγείου και στην ομαλοποίηση της υδροδότησης.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και εξωτερικοί συνεργάτες έχουν αποκαταστήσει έγκαιρα είτε τις βλάβες που είχαν εντοπισθεί στο δίκτυο διανομής είτε στις παροχές υδροδότησης ενώ είτε μετά από συντονισμένες ενέργειες είτε μετά από κλήσεις καταναλωτών διαπιστώθηκαν και υποδείχθηκαν εσωτερικής διαρροές στα ακίνητα και αντικαταστάθηκαν σπασμένα υδρόμετρα.

Επειδή παρόλο που αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση στον Δήμο Βόλου, προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν αφού η κατανάλωση παραμένει υψηλή είτε λόγω μη αποκατάστασης των εσωτερικών διαρροών των ακινήτων είτε λόγω αλόγιστης χρήσης του νερού.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους κατοίκους να ελέγχουν τα υδρόμετρά τους το εσωτερικό τους δίκτυο, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, τους επίτοιχους λέβητες αερίου και τις εξωτερικές βρύσες και μόλις διαπιστώνουν οποιαδήποτε βλάβη να προχωρούν στην άμεση αποκατάστασή της. Για κάθε δε πρόβλημα ως προς την υδροδότηση να ενημερώνουν τη ΔΕΥΑΜΒ στα τηλέφωνα 24210 -55555, 40959 και 49946.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται φωτογραφίες από τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε υδροδότηση ακινήτου. Επισημαίνουμε ότι πρωτίστως θα πρέπει να αποκαθίσταται άμεσα το όποιο πρόβλημα στις εσωτερικές εγκαταστάσεις και να μην μονιμοποιούνται τρόποι για υδροδότηση που δεν προβλέπονται και θα δημιουργήσουν προβλήματα στην υδροδότηση του ακινήτου αλλά και στην εν γένει λειτουργία του υδραγωγείου σε παρόμοιες με αυτές που συνέβησαν καιρικές συνθήκες.

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό που οφείλουμε να προστατεύουμε γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουμε την σπατάλη του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου