ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοδρομείται η Κροκίου στα Παλιά

πεζοδρομείται-η-κροκίου-στα-παλιά-598099

Στην πεζοδρόμηση της οδού Κροκίου, σε ένα μικρό τμήμα της από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως τη Μητροπολίτου Γρηγορίου, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η κανονιστική απόφαση για την πεζοδρόμηση της Κροκίου, μετά και από αίτημα κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, η πεζοδρόμηση θα συνοδευτεί και από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δημιουργία εσοχών για την προσωρινή στάθμευση οχημάτων. «Θα γίνει ολοκληρωμένη μελέτη», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Εξάλλου, από τις τεχνικές υπηρεσίες πρόκειται να γίνει παρέμβαση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Λεμάν στις Αλυκές σε δύο σημεία: στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης και στο ύψος του Μπακανικόλα.

Το οδόστρωμα στα συγκεκριμένα σημεία έχει σπάσει από τα κύματα και έχουν βγει έξω τα ρείθρα. «Σε λίγο δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση προς το Σωρό», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αποκατάσταση απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άδεια από το Λιμεναρχείο δεδομένου ότι ο δρόμος είναι εντός του αιγιαλού. Χθες εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με τον κ. Σταυρίδη να διευκρινίζει ότι η αποκατάσταση θα γίνει με ίδια υλικά ώστε να διασφαλιστεί η ομοιομορφία της οδού Λεμάν.

Όχι στην κοπή δέντρου

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κοπή δέντρου σε πεζοδρόμιο στην Αγριά, μετά από αίτημα κατοίκου, που υποστήριξε ότι δημιουργείται πρόβλημα στο σπίτι του.

Η Πολεοδομία σε αυτοψία που έκανε δεν εντόπισε πρόκληση ζημίας στην οικία και η Επιτροπή αποφάσισε να μην κόψει το δέντρο, αποκλειστικά και μόνο για το λόγο ότι βρίσκεται σε στενό πεζοδρόμιο και δεν τηρείται η πρόβλεψη του νόμου για ελεύθερη ζώνη 1,5 μέτρου για τους πεζούς.

«Αν μοναδικός γνώμονας είναι η εξασφάλιση του 1,5 μέτρου στα πεζοδρόμια, τότε θα πρέπει να αφανιστεί το μισό αστικό πράσινο», σχολίασε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή θα πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα στην πόλη.

Εξάλλου από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Νίκος Στόικος, ανέφερε ότι ο δρόμος δεν είναι πολυσύχναστος και υπάρχουν περιθώρια αποκατάστασης της ρωγμής στο πεζοδρόμιο «για να γλιτώσει το δεντράκι».

Εργοταξιακό ρεύμα

Εξάλλου, πράσινο φως για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα αναλάβει να εξετάσει τα αιτήματα παράτασης των παροχών εργοταξιακού ρεύματος στο Δήμο Βόλου, αποφάσισε η επιτροπή ποιότητας ζωής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, οι εργοταξιακές παροχές σε σχέση με το 1998 που ήταν περίπου 890 έχουν μειωθεί στις περίπου 80 σήμερα, όσες και οι αιτήσεις που αναμένει ο Δήμος Βόλου για το 2017.

Σημειώνεται ότι η παράταση ισχύει για ένα χρόνο και γίνεται με κοινωνικά κριτήρια σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους, άπορους και άτομα με αναπηρίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου