ΤΟΠΙΚΑ

Θέλει το διπλό, έχει όμως απουσίες

θέλει-το-διπλό-έχει-όμως-απουσίες-851206

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση στη Ζάκυνθο προετοιμάζεται η ομάδα της Νίκης Βόλου. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο επικρατεί πλέον ένα κλίμα ηρεμίας μετά τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα στο Παντελής Μαγουλάς κόντρα στον Π.Α.Ο.Ν.Ε.

Από την μία ο Στράτος Γιδόπουλος τα έβαλε κατά όσων αδικούν την ομάδα της Νίκης και από την άλλη ήρθε να ακολουθήσει η παραίτηση του Λεωνίδα Γαρδικιώτη από τον κυανόλευκο πάγκο. Τελικά ο ισχυρός άνδρας με ανακοίνωσή του ανέλαβε εκείνος την ευθύνη για τα κακώς κείμενα και στήριξε τον Ελληνοαυστραλό τεχνικό μέχρι νεωτέρας.
Οι κυανόλευκοι μπορεί να αδικήθηκαν από τη διαιτησία του κ. Μαντάκη, ωστόσο αγωνιστικά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τη δύναμη της έδρας τους και έτσι ακόμη ψάχνουν τη λύση στο σκοράρισμα, μιας και οι φάσεις δημιουργούνται, αλλά η μπάλα φτάνει με το σταγονόμετρο στο βάθος της εστίας. Δύο μήνες περίπου μετά την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οι κυανόλευκοι αναζητούν ακόμη να βρουν τι φταίει και έτσι η αναμέτρηση στην Ζάκυνθο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Η ομάδα της Ζακύνθου μπορεί να μην τρομάζει με το όνομά της, έχει καταφέρει όμως μέχρι στιγμής στα εντός έδρας παιχνίδια να πάρει τρεις νίκες και να ηττηθεί μόλις μία φορά. Μάλιστα στην περασμένη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής φιλοξένησε τον Παναιτωλικό, του οποίου και επιβλήθηκε, νικώντας με 1-0.
Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης καλείται να βρει τον τρόπο, έτσι ώστε η Νίκη να ανακαλύψει τον δρόμο και η ομάδα του να αποδράσει από το νησί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Νίκη θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα που της στέρησαν πολλούς βαθμούς μέχρι σήμερα, αλλά παράλληλα να εκμεταλλευθεί και να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν. Σίγουρα οι κυανόλευκοι επιθυμούν την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην ομάδα της Πτολεμαΐδας, όταν και προηγήθηκαν με δύο γκολ και απεύχονται το τραγικό β΄ μέρος, όταν και ισοφαρίστηκαν και παραλίγο θα μπορούσαν να έχουν χάσει και τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα λάθη αυτά επισημαίνει συνεχώς ο κυανόλευκος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του και αυτό που μένει πλέον είναι να μετριαστούν. Εάν αυτά μετριαστούν σε μεγάλο βαθμό, τότε και η Νίκη θα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Ζάκυνθο και, γιατί όχι, αυτό να μην είναι και το τρίποντο.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούν να συμβάλουν δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία όπως είναι οι Αντώνης Σωτρίνης και Μιχάλης Κουτσογιάννης. Οι δύο τους μέχρι σήμερα κάλυπταν τη θέση του στόπερ και του δεξιού μπακ, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Όμως από την μία ο Σωτρίνης υπέστη υποτροπή στη θλάση στο δικέφαλο και έτσι η επιστροφή του θα υπολογίζεται σε μία εβδομάδα περίπου. Ο αρχηγός της Νίκης ρίσκαρε να αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΟΝΕ και έτσι, από ό,τι φαίνεται, το πληρώνει με την υποτροπή που θα του στερήσει την συμμετοχή στην 9η αγωνιστική. Τη θέση του κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει ο Τσερέπι, που είναι πανέτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά τον τραυματισμό του. Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Μιχάλη Κουτσογιάννη στο δεξί άκρο της άμυνας, αυτός ίσως να είναι ο Λιάρος, που θα μετακομίσει από την μεσαία γραμμή και τη θέση του πρώην παίκτη του Θησέα θα πάρει ο Κωνσταντινίδης. Αλλωστε στην εσωτερική αυτή αλλαγή είχε προχωρήσει ο κ. Γαρδικιώτης, όταν αποβλήθηκε ο Κουτσογιάννης την περασμένη Κυριακή. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε ο Μακράκης αποτελεί ακόμα μια λύση για τα δεξιά και στην περίπτωση αυτή ο Ζηλάκος θα αγωνιστεί ως στόπερ πλάι στον Τσερέπι. Ακόμη μια λύση θέλει τον Θοδωρή Μητράκα να λαμβάνει θέση στο βασικό σχήμα. Στις προηγούμενες δύο απουσίες θα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και τους Μπένγκουα, Χατζή. Ο τελευταίος έχει υποβληθεί σε εγχείρηση και αναμένεται να επιστρέψει πάλι σε 4 περίπου μήνες. Αντίθετα ο Μπένγκουα έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και πολύ σύντομα θα είναι και πάλι στις επάλξεις, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του και να δώσει λύσεις στα προβλήματα με την ποιότητά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου