ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τουλάχιστον δεν χάνουν
το χιούμορ τους
Τα πράγματα στο Δήμο Βόλου μπορεί να μην είναι ιδανικά, ωστόσο όπως φαίνεται κάποιοι δεν χάνουν το χιούμορ τους, όπως για παράδειγμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, όπου ο Γ. Δανηλόπουλος, βλέποντας τον Ευάγγελο Καπούλα από την απέναντι πλευρά, τον παρότρυνε να πάει από την πτέρυγα που κάθεται ο ίδιος μαζί με τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας.
«Έλα από εδώ, στη Μακρόνησο», ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή ο «αντάρτης» της Δημοκρατικής Συνεργασίας στον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας…
Α.Τ.

Παράταση
για τις άδειες
Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 παρατείνεται η προθεσμία που έληγε χθες για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών. Άρα μάταιος κόπος οι τέσσερις τρίμηνες συμβάσεις έργου ( Οκτώβριος – Δεκέμβριος) που υπέγραψε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου με τέσσερις εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, με στόχο την πειραματική επαναλειτουργία της Δημοτικής Τηλεόρασης, μετά την «κίτρινη κάρτα» που τους έδειξε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για την τοπική άδεια που έχει ο Δήμος στην κατοχή του εδώ και δώδεκα χρόνια περίπου…
Α.Τ

Εκτός νυμφώνος…
Συμπεριελήφθη με την παρότρυνση της συζύγου του σε νικηφόρο συνδυασμό μεγάλου Δήμου της Μαγνησίας, με τη διαβεβαίωση του επικεφαλής ότι θα αξιοποιηθεί ως Αντιδήμαρχος. Την πρώτη διετία αγνοήθηκε επιδεικτικά, γιατί άλλες ήταν οι επιλογές του επικεφαλής. Το ίδιο λένε οι πληροφορίες ότι θα συμβεί και τη δεύτερη διετία, οπότε μένει και πάλι εκτός νυμφώνος.
Αχ, βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν για σας τ΄ αγόρια, τι τραβάν για σας τ΄ αγόρια…
Στον ίδιο Δήμο πάντως στις επικείμενες δημαιρεσίες οι πληροφορίες επιμένουν ότι η μεγάλη έκπληξη θα είναι γένους θηλυκού…
Α.Τ.

Του χρόνου…
Θεωρητικά από σήμερα ξεκινούσε το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τα επιδοτούμενα δρομολόγια του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ωστόσο όλα μετατίθενται για την πρώτη του νέου έτους. . Το γεγονός επισημαίνεται για να μην τρέξει κανείς σήμερα πρωί- πρωί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων να αφήσει το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια περιμένει το λεωφορείο που θα τον μεταφέρει στο κέντρο του Βόλου. Γιατί θα έλθει του χρόνου και να δούμε με δεδομένο ότι ο Οργανισμός που θα λειτουργήσει τελικά το πάρκιγκ θέλει να πάρει πρώτα άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας . Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι δηλαδή…

Α.Τ.
Απουσίες
Σερί απουσιών του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σ. Κοκκίνη από τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου. Στις δύο τελευταίες δε η παράταξη δεν εκπροσωπήθηκε καν, αφού απουσίαζε και ο Γ. Μουλάς.
Β.Σ.

Θεός φυλάξει!
Θρησκευτικού… περιεχομένου διάλογος χθες στο νομαρχιακό συμβούλιο μεταξύ του Απ. Παπατόλια και του Ι. Πρίντζου, όταν στη νέα κόντρα για τη μεταφορά των μαθητών, ο πρώτος επανέλαβε το «ανάθεμα» στη μείζονα αντιπολίτευση. Συνήθης φράση δεσποτάδων, σχολίασε ο πρώην νομάρχης και τον κάλεσε να πάρει πίσω τη φράση, λέγοντας αργότερα ότι η παράταξή του έχει ήσυχη συνείδηση και άλλωστε η «χριστιανική θρησκεία έχει μεγαθυμία και συγχωρεί». Η απάντηση από τον νομάρχη; «Μπορεί ο Θεός να συγχωρεί, η επαγγελματική εκπαίδευση θα σας έχει στο ανάθεμα»…
Β.Σ.

Προειδοποιήσεις…
Τόσο ενοχλημένος εμφανίστηκε από το ύφος του νομάρχη και τις επιθέσεις που εξαπολύει σε νομαρχιακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Αλεξογιάννης, που… βγήκε από τα ρούχα του. Αν δεν αλλάξετε συμπεριφορά, θα σας μιλάω με τον ίδιο τόνο, προειδοποίησε τον νομάρχη. Ωχ!
Β.Σ.

Στους δρόμους
Αυτές δεν είναι αυξήσεις, αλλά ο κατάλογος της ντροπής… που υπέγραψε η Φάνη Πετραλιά. Ο κόσμος πεινάει, οι άνεργοι περιμένουν ουρές και από σήμερα οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνουν τις αποδοχές τους. Και μάλιστα με βούλα υπουργού.
Το αίσχος στο μεγαλείο του, σε ένα κράτος που νομίζει ότι οι υπήκοοί του είναι ιθαγενείς.
Λίγος καιρός έμεινε ακόμη και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα βγει στους δρόμους. Και πρέπει να το κάνει…
Β.Κ

Δεν κοκκίνισε
Μεταξύ εκείνων που θα τύχουν αυτών των αυξήσεων και ο συμπατριώτης μας Κώστας Μπούρχας. Πρόεδρος του ΕΚΑ που μεταπήδησε στην προεδρία του Ταμείου των Συνεταιριστικών Υπαλλήλων. Βγήκε χθες στις τηλεοράσεις να υποστηρίξει… ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλες οι αυξήσεις για να δημιουργείται τόσο ντόρος.. και δεν κοκκίνισε που τα έλεγε και τον άκουγαν οι τόσοι άνεργοι του Αλμυρού, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που ως πρόεδρος δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσωπεί.
Άλλαξαν οι καιροί και πέρασε φαίνεται στην αντίπερα όχθη… άρα όλα φαίνονται πλέον φυσιολογικά. Μιλώντας στον ALPHA είπε χαρακτηριστικά: «Να μην περάσουμε στη λογική ότι όλα τα στομάχια έχουν τις ίδιες ανάγκες… Εγώ έχω εδώ και ενάμιση μήνα που είμαι στο Ταμείο, από τις 08:00 η ώρα το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ» Κοίτα να δεις που θα πρέπει να πούμε και ευχαριστώ από πάνω.
Παρεμπιπτόντως ο διορισμός του κ. Μπούρχα στο Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Συνεταιριστικών Γεωργικών Οργανώσεων (Τ.Α.Υ.Σ.Ο.) δεν έχει επηρεάσει τα υπόλοιπα καθήκοντά του, καθώς παραμένει και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού. Οπότε από εκείνη τη θέση μπορεί άνετα… και συνδικαλιστικά να καταγγείλει τις αυξήσεις. “Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια”.
Β.Κ

Στην υγειά τους
Για να έχετε πάντως μία γεύση από αυξήσεις, παραθέτουμε ότι από σήμερα οι αποδοχές του διοικητή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυξάνονται μηνιαίως σε 7.000 ευρώ και του υποδιοικητή σε 4.800 ευρώ.
Οι αποδοχές του διοικητή στον ΟΑΕΕ αυξάνονται μηνιαίως σε 6.000 ευρώ και του υποδιοικητή σε 4.510 ευρώ.
Οι αποδοχές του διοικητή στον ΟΓΑ σε 6.000 ευρώ και του υποδιοικητή σε 4.800 ευρώ.
”Στην υγεία τους, Φάνη”…και ας ψάχνει ο κόσμος να βρει τρόπους για να βγάλει το μήνα.
Β.Κ

Επικίνδυνα
στενοί ορίζοντες
Μας τηλεφώνησαν χθες φίλοι επιστήμονες για να μας επισημάνουν ότι το «καρκινογόνο νερό άρδευσης» δεν περνάει στη διατροφική αλυσίδα και κατά συνέπεια δεν αφορά στον τοπικό πληθυσμό!!! Καταρχήν τόσο ο τίτλος, όσο και το περιεχόμενο του χθεσινού θέματος, ξεκαθάριζε απολύτως ότι πρόκειται για νερό άρδευσης και όχι για πόσιμο νερό του δικτύου. Όμως οι φίλοι που μας τηλεφώνησαν αγνοούν ότι εκτός από τον καρκίνο του ανθρώπινου οργανισμού, υπάρχει και ο καρκίνος των φυτών και, ακόμα χειρότερα, ο καρκίνος του εδάφους. Περιορισμένοι στο εξειδικευμένο επιστημονικό τους αντικείμενο -το οποίο δεν αμφιβάλλουμε ότι γνωρίζουν άριστα- δεν έχουν αντιληφθεί ότι μετά την οικονομική κρίση ακολουθεί η απείρως χειρότερη και οδυνηρότερη περιβαλλοντική κρίση. Για έδαφος που αρρωσταίνει και παύει να παράγει, για ερημοποίηση στο Ριζόμυλο και όχι στη μέση Ανατολή μιλούσε το χθεσινό θέμα για όσους δεν το κατάλαβαν ή -ακόμα χειρότερα- αποποιούμενοι των πολιτικών και υπηρεσιακών τους ευθυνών επιχείρησαν να καθησυχάσουν με το επιχείρημα ότι το ζήτημα είναι γνωστό ή αναμενόμενο! Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει σήμερα και ο έχων την ευθύνη προστασίας των αγροτών, πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος…
Χ.Μ.

Ενας ακόμη
Golden boy
Κατέκλυσε με διαφημιστικές καταχωρήσεις στον αθηναϊκό τύπο για την χθεσινή μέρα της αποταμίευσης ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή POST BANK, όπως ονομάζεται τελευταία, κ. Άγγελος Φιλιππίδης. Ξέρετε, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, που έχει περάσει ως μάνατζερ από διάφορα πόστα. Είναι κι αυτός ένα από τα γνωστά golden boys. Προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική περιφέρεια, ούτε για τα υποκαταστήματά τους σ΄ αυτή, γι’ αυτό αρκέστηκε να… μπουκώσει τους μεγαλοεκδότες των Αθηνών. Της πιάτσας Κολωνάκι-Σύνταγμα είναι κι αυτός, έτσι θα σκέφτεται. Δεν μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά, ότι υπάρχει κι άλλη Ελλάδα.
«Τ»

Περί βλακείας
τσιτάτα
Στη ρήση του Απόστολου Φοινικόπουλου πως «η βλακεία είναι αήττητη», την οποία μάλλον εξέλαβε προσωπικά, απάντησε χθες από τηλεοράσεως ο επικεφαλής της ελάσσονος πλειοψηφίας του δήμου Βόλου Αντώνης Παππάς. Η απάντησή του ήταν αλληγορική και είχε ως εξής: «Εγώ δεν είπα μπαμπά στα 30!» Δεν μπορεί όμως να εννοούσε τον Απόστολο Φοινικόπουλο, γιατί ο αντιδήμαρχος στα 18 του είχε περάσει στη Νομική, κατά συνέπεια υποθέτουμε ότι θα είχε πει και τη λέξη μπαμπά. Η διαμάχη ξέσπασε για τη συμμετοχή του δήμου Βόλου στην ιστιοδρομία Ιστορικές Θάλασσες. Τελικά ο Βόλος στις θάλασσες αναστενάζει.
Χ.Μ

Η απατεωνιά στο μεγαλείο της…
Τον απατεώνα που παίρνει τα λεφτά του κόσμου, προφασιζόμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, είμαστε έτοιμοι να τον σταυρώσουμε και καλά κάνουμε.
Όλους αυτούς που μας τα παίρνουν με το γράμμα του νόμου, γιατί όχι μόνο απατεώνες δεν τους λέμε, αλλά τους κάνουμε και πρωτοσέλιδα και τους λέμε και ευχαριστώ;
Α.Φ.

Λάθος εκπαίδευση;
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες από την επιτροπή εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας παρουσιάστηκε η λάθος κατεύθυνση που έχει πάρει η εκπαίδευση και η αναγκαιότητα αλλαγής των σχολικών βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων.
Μαζί σας, κύριοι, καλή η παρουσίαση και, μαζί σας, μπορεί η εκπαίδευση να έχει πάρει το λάθος δρόμο. Οι λύσεις όμως πού είναι; Οι προτάσεις; Διότι καλή η θεωρία, αλλά απέχει από τη πράξη…
Α.Φ.

Δεν έχουν και άδικο…
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τα μέλη των τοπικών συμβουλίων πως πρέπει να τους δοθούν αρμοδιότητες και πόροι. Μάλιστα και πρέπει, ειδικά αν γίνει και ο δεύτερος Καποδίστριας και μεγαλώσουν οι δήμοι. Διότι ο παππούς και η γιαγιά που μετρούν 80 Μάηδες και δεν έχουν πάει 10 μέτρα πιο μακριά από το σπίτι τους παρά μέχρι το καφενείο, αν χρειαστούν κάτι, πώς θα βγάλουν άκρη οι καημένοι να ξεδιαλεχτούν να πάνε στο δήμο; Και άντε κάνανε την υπέρβαση και πήγανε. Ποιος θα τους εξυπηρετήσει; Και άντε τους εξυπηρέτησε, πώς θα ξανακατέβουν, που με τη γραφειοκρατία που έχουμε στην Ελλάδα θα τους πισωγυρίσουν καμιά δεκαριά φορές για ένα χαρτί ή μια υπογραφή;
Και μη μου πείτε να μάθει η γιαγιά στα 80 υπολογιστή να τα «κατεβάζει» από εκεί, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου