ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Γεμάτος περηφάνια ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στη δράση των γνωστών νταβατζήδων εισπρακτόρων χρεών από τραπεζικά δάνεια. Αυτοί οι ανεκδιήγητοι ρομποτάνθρωποι, οι οποίοι εκθέτουν για 30 ευρώ ανθρώπινες υπολήψεις, συνεχίζουν να λειτουργούν τώρα με την οικονομική κρίση με ακόμα πιο απάνθρωπες μεθόδους. Βέβαια ο κ. Φώλιας ονειρεύεται ότι έχει βάλει τέλος στη δράση τους. Όταν ξυπνήσει, απλά δεν θα είναι υπουργός.

Καλά, πιστεύουν στα σοβαρά στην κυβέρνηση ότι με Αθανασόπουλο διοικητή στη ΔΕΗ πρόκειται να ανακάμψουν πολιτικά; Αυτός έχει γίνει ο εφιάλτης του κάθε καταναλωτή. Βέβαια χθες ο Φώλιας πάλι δήλωνε ότι η ΔΕΗ εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Κατά συνέπεια βρήκαμε και ποιος είναι ο υπεύθυνος για την αύξηση της τάξεως του 24% τα τελευταία δύο χρόνια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το παραδέχθηκε ο ίδιος. Συμπέρασμα: η ΔΕΗ εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει κι ο καταναλωτής πληρώνει πάντα.

Είναι δυνατόν τέτοια εποχή να ζητάει αυξήσεις τιμολογίων η ΔΕΗ, την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει μείωση τιμολογίων από τις τράπεζες; Πόσα δολάρια Αυστραλίας θέλουν για να μας τρελάνουν;

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πού θα γίνει το Μεσογειακό Χωριό. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι στο κίτρινο κι αν μέχρι την άνοιξη δεν έχει χωροθετηθεί και δεν έχουν ξεκινήσει οι βασικές διαδικασίες κατασκευής, θα περάσει απευθείας στο κόκκινο. Κατά τα λοιπά διδαχθήκαμε από την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βαρούχας και Βασίλης Κωνσταντίνου από την Αθλητική Κυριακή έβαλλαν εναντίον του ΠΑΟΚ. Περιττό να σας πούμε ότι ξαναγεννήθηκε το… κίνημα της Θεσσαλονίκης. Ποιος είδε τα ΠΑΟΚια και δεν φοβήθηκε. Λαμπρό παράδειγμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης για το πώς ένα διαλυμένο μαγαζί μπορεί να ξαναγίνει μαγαζί γωνία. Βέβαια πάντα χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος. Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης φαίνεται ότι ενσαρκώνει σωστά το ρόλο του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου