ΤΟΠΙΚΑ

Κρασιά Αγχιάλου στη Ρωσία

κρασιά-αγχιάλου-στη-ρωσία-595894

Στην υπογραφή σύμβασης με τη Ρωσία προχώρησε πρόσφατα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου «Η Δήμητρα» με στόχο τη διεύρυνση των εξαγωγών μέσω μιας μεγάλης αλυσίδας με σημαντικές πρώτες παραγγελίες. Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Αθανασίου, προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» στη Νέα Αγχίαλο.

Κατ’ αρχάς τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Αγχίαλο, και στη συνεχεία αρτοκλασία και κοπή της πίτας από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο του συνεταιρισμού όπου ακολούθησε δεξίωση.

Ο κ. Κίτσιος έκανε ένα μικρό απολογισμό των 98 χρόνων της ιστορίας του συνεταιρισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα παραγόμενα προϊόντα έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και τα απολαμβάνουν μεταξύ άλλων στη Γερμανία στην Κύπρο στην Ουγγαρία στο Βέλγιο στη Δανία και στη Βουλγαρία.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι «από το 2005 έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε όλους τους αμπελώνες των μελών του συνεταιρισμού μας και στην καλλιέργεια της ελιάς. Αυτό μας εξασφαλίζει σταθερή και πρώτης ποιότητος πρώτη ύλη. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια με τις αναμπελώσεις φυτεύτηκαν νέες αρωματικές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες βελτίωσαν κατά πολύ την ποιότητα και τον αρωματικό χαρακτήρα των κρασιών και του τσίπουρού μας. Η μεταποίηση αυτής της πρώτης ύλης στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο κρασιών αλλά και στο Ποτοποιείο, γίνεται με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά τα πρότυπα AIZO και XAΣΠ πιστοποιημένα και βραβευμένα. Έτσι έχουμε σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο μας».

Ειδικός φόρος στο κρασί

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» αναφέρθηκε στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, τονίζοντας ότι «είναι μια απόφαση που έχει επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα εισπρακτικά αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα».

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι «έχουμε απευθύνει αλλεπάλληλες επιστολές μας προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς με τις οποίες τονίσαμε το άδικο αυτής της φορολόγησης και τους κινδύνους από το λαθρεμπόριο, έχοντας τη θλιβερή προηγούμενη εμπειρία της λαθρεμπορίας του χύμα τσίπουρου».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγχιάλου υπογράμμισε τις ποιοτικές προδιαγραφές των παραγόμενων προϊόντων, τονίζοντας ότι πρεσβευτές της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι τα κρασιά και το περίφημο Θεσσαλικό Τσίπουρο, ενώ προσέθεσε ότι «σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ετικέτες και προϊόντα που θα επεκτείνουν την γκάμα μας ακόμη περισσότερο».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι : περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, π. υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρηγόρης Ιγγλέσης, Γιώργος Καλτσογιάννης, Θανάσης Λιούπης, η αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο πολιτευτής και πρόεδρος του ΑΣΤΡΑ Αθανάσιος Κοκκίνης, ο αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Ιωάννης Τόλιας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, ο διοικητής Ασφαλείας Βόλου Δημήτριος Ντιζές, ο εκπρόσωπος της Εφορίας Οικονόμου Γεώργιος, εκπρόσωποι της 111 Πτέρυγας Μάχης, της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, του Λιμενικού Σώματος, του Τελωνείου Βόλου, ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΟΠ Μαγνησίας Κωτής Γεώργιος, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας Νικόλαος Λιάνος, ο διευθυντής Τραπέζης Πειραιώς Ν. Αγχιάλου Δημήτριος Βολίδης και δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου-Νέας Αγχιάλου-Μικροθηβών-Αϊδινίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου