ΤΟΠΙΚΑ

«Μετωπική» με φόντο την υγεία μεταξύ Χρ. Μπουκώρου και Αλ. Μεϊκόπουλου

μετωπική-με-φόντο-την-υγεία-μεταξύ-χ-595075

Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο των 151 προσλήψεων, που έγιναν στο Νοσοκομείο Βόλου την περίοδο της πανδημίας

«Μετωπική» πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον Βόλο, στον απόηχο των 151 προσλήψεων που έγιναν στο Νοσοκομείο Βόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, προχθές Πέμπτη, που με συγκεκριμένους αριθμούς παρουσιάζονταν οι προσλήψεις που έγιναν ανά τμήμα και κλινική στο Αχιλλοπούλειο για τη διαχείριση της πανδημίας ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Μεϊκόπουλος έσπευσε χθες να εκδώσει ανακοίνωση για να «απαντήσει», υπογραμμίζοντας ότι «οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της συμπολίτευσης για το πόσο έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία στη Μαγνησία διαψεύδονται για ακόμη μια φορά από την ίδια την πραγματικότητα», με αφορμή ότι οι κάτοικοι της Αγριάς δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα επειδή είναι υποστελεχωμένο το ΤΟΜΥ της περιοχής.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Χρ. Μπουκώρο, ο οποίος τόνισε ότι «δεν βγαίνουν οι αριθμοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είκοσι μέρες χωρίς δωρεάν φάρμακα οι κάτοικοι της Αγριάς. Ετσι ενισχύει την υγεία η ΝΔ»

Στη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο ΤΟΜΥ Αγριάς τονίζει:

«Οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της συμπολίτευσης για το πόσο έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία στη Μαγνησία διαψεύδονται για ακόμη μια φορά από την ίδια την πραγματικότητα. Εδώ και 20 μέρες, οι κάτοικοι της Αγριάς δεν έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους, καθώς η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) της περιοχής είναι σημαντικά υποστελεχωμένη με μόνο 2 αποσπασμένους ιατρούς να εξυπηρετούν κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στην ΤΟΜΥ αρχικά υπηρετούσαν 4 ιατροί αποσπασμένοι από άλλες δομές. Το τελευταίο 6μηνο ωστόσο, εν μέσω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, η μόνη δομή δημόσιας υγείας στην περιοχή έχει μείνει με μόνο 2 ιατρούς, καθώς οι άλλοι 2 μετακινήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες σε άλλες δομές.

Οι εναπομείναντες 2 ιατροί δεν παραμένουν μόνιμα στη δομή, αλλά μετακινούνται με τη σειρά τους καλύπτοντας ανάγκες και σε άλλες δομές, με αποτέλεσμα τα ραντεβού των κατοίκων για συνταγογράφηση να καθυστερούν για πάνω από 20 ημέρες!

Οι κάτοικοι της Αγριάς που έχουν άμεση ανάγκη για τη λήψη των φαρμάκων αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφησή τους, επιβαρυνόμενοι με σημαντικό οικονομικό κόστος, καθώς πολλοί από αυτούς χρειάζονται ακριβά φάρμακα κάθε μήνα.

Εν μέσω πανδημίας Covid και αυξημένων υγειονομικών αναγκών, σε μια περιοχή με πάνω από 15.000 μόνιμους κατοίκους, η μόνη δημόσια υγειονομική δομή παραμένει πλήρως υποστεχωμένη με αποτέλεσμα ήδη από τα μέσα Μαΐου να έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού για συνταγογράφηση όλου του μήνα.

Παρά τις «αγωνιώδεις» προσπάθειες των εκπροσώπων της να αποδείξουν το αντίθετο, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει να στηρίξει, να ενισχύσει και να στελεχώσει επαρκώς τις δομές δημόσια υγείας στη Μαγνησία.

Η μόνη πραγματικότητα που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας αλλά και οι πολίτες είναι μία: όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας οι υγειονομικές δομές της Μαγνησίας στηρίχθηκαν χάρη στον κόπο και την αυτοθυσία των εργαζομένων, τη στιγμή που η κυβέρνηση περιορίστηκε στο ρόλο του απλού παρατηρητή και του «χειροκροτητή»».

Χρ. Μπουκώρος: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζοντας ανακοίνωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που επιχείρησε να απαντήσει σε χθεσινή μου ανακοίνωση για τη σημαντική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές σε σχέση με το 2019, αντιλήφθηκα γιατί δεν πείθει η αντιπολιτευτική πολιτική τους.

Η χθεσινή μου ανακοίνωση αφορούσε στην ενίσχυση του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο στελεχώθηκε με 151 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας, καθώς είναι αυτό που σηκώνει κατά κύριο λόγο το τεράστιο βάρος για την αντιμετώπισή της.

Διαπιστώνω ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται στους δύο γιατρούς που μετακινήθηκαν από το ΤΟΜΥ Αγριάς, προκειμένου να ενισχύσουν το κρίσιμο εμβολιαστικό πρόγραμμα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Είναι ενθαρρυντικό, όταν έχουν τοποθετηθεί 81 γιατροί και συγκεκριμένα 29 μόνιμοι, 10 επικουρικοί και 42 ειδικευόμενο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκει πεδίο αντιπαράθεσης στους δύο γιατρούς που μετακινήθηκαν για λόγους εξυπηρέτησης του εμβολιαστικού προγράμματος προσωρινά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι και το ΤΟΜΥ Αγριάς θα ενισχυθεί, έναν θεσμό που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον πέταξε στη θάλασσα.

Εντέλει, η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που δήθεν κόπτονται για τη στελέχωση του νοσοκομείου Βόλου είναι τα 897 άτομα, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό, που στελεχώνουν το νοσοκομείο μας. Καταλαβαίνω πως στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί περί άλλων τυρβάζουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου